Actualitate

Doi bătrâni din Iași, uciși de un vechi obicei. Aceștia au aprins focul cu motorină și au decedat în chinuri groaznice

Publicat: 21 ian. 2020

Au folosit comustibil în aprinderea focului și au decedat. Aceasta este povestea a doi bărbați din Iași. Primul, un pacient în vârstă de 65 de ani din Lețcani, a fost transportat de urgență la spital, după ce a turnat motorină în sobă. Potrivit reprezentanților Smurd Iași, bărbatul a fost găsit duminică, 12 ianuarie, în curtea casei sale de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă Smurd. Medicii l-au găsit conștient, agitat din cauza durerii, având o arsură pe 70 la sută din suprafața corporală. Acesta a fost transportat de urgență la spital. Cel de-al doilea pacient avea 93 de ani și era din comuna Erbiceni, județul Iași. A avut același sfârșit.

Medicii nu i-au mai putut salva

Vasile R., în vârstă de 65 de ani, din Lețcani, a fost adus de urgență la spital după un apel la 112. Acesta încercase să aprindă focul din sobă cu motorină și, din neatenție, flacăra i-a cuprins întreg corpul. Acesta a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului. În momentul în care a ajns la spital, medicii au constatat că acesta trebuie transferat direct în sala de operație. La o săptămână de la eveniment, Vasile a decedat.

„Medicii au făcut tot ceea ce le-a stat în putință pentru a ține pacientul în viață. Din păcate însă, funcțiile vitale au încetat”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU Smurd.

În aceeași situație s-a aflat și bătrânul din comuna Erbiceni, care, în urma aceluiași scenariu, a decedat în cursul zilei de ieri. Medicii vorbesc despre o avalanșă a acestor cazuri și sugerează ieșenilor să creadă în prevenție.loading...

Adauga un comentariu