Eveniment-Social

Doi candidati in cursa pentru sefia UMF

Publicat: 01 dec. 2011
1

Incepand de astazi si pana pe 8 decembrie, la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa se depun candidaturile pentru functia de rector. Deocamdata, doar doua cadre didactice au anuntat ca vor intra in cursa pentru cea mai inalta functie din conducerea institutiei de invatamant superior medical. Este vorba de prof. dr. Stefan Georgescu, seful Clinicii I chirurgie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, si prof. dr. Vasile Astarastoae, actualul rector. „Candidez deoarece in universitate s-au intamplat, in ultimii ani, lucruri nefiresti, cum ar fi degradarea disciplinelor, aparitia de discipline ciudate create pentru acolitii conducerii, denigrarea sefilor de discipline si a activitatii lor, state de functii impuse, nu propuse de discipline, asa cum ar trebui, imixtiuni in spitale, in numirea sefilor de sectii la spitale. Sunt dificultati mari in promovarea cadrelor didactice tinere. Li se cere, de exemplu, in foarte multe cazuri, ca pana la varsta de 30 ani sa aiba doctoratul dat, ceea ce este aproape imposibil. Li se ofera asistentilor o leafa de 10 milioane lei vechi pe luna. Daca mai au si familie, cum pot trai din acesti bani si sa faca si performanta academica? Tinerii rezidenti pleaca spre alte centre universitare pentru specializare. Relatia dintre universitate si sistemul sanitar s-a degradat foarte mult”, a precizat prof. dr. Stefan Georgescu.

Tot in perioada 2-8 decembrie cadrele didactice isi pot depune candidatura si pentru consiliile facultatilor si Senat. Alegerile se vor desfasura prin vot secret, pe 16 decembrie.

Comentarii
  • Fanica, ce-i cu tine? Nu iti este suficient ce s-a petrecut la alegerile din departamente? Nu intelegi ca rezultatul depinde in totalitate de cei care numara voturile? Atata timp cat Dimofte este seful comisiei electorale si Astarastoaie in libertate, acest rector penal isi asigura realegerea.Acest lucru il stiu foarte bineAdrian Covic si Traian Mihaescu, motive pentru care nu candideaza.

  • dar tu magdutza draga, care le stii toate ce se intampla in ai toate universitatile din tara, nu mai stii sa scri nici macar 5 randuri fara sa dai „copy-paste” dintr-un asa zis articol de acum 3 zile? vai, vai, esti demna de toata mila noastra

  • e greu sa dai clanurile batrane jos ca e impanzita caracatita in toata romania si in toate institutiile. prosti romanii si indiferenti la tot ce se intampla si se fura de sub nasurile lor!! meritam soarta si tara si conducatorii .rusine noua

  • Georgescu e omul lui Carol Stanciu si facatura cu Astarastoae si DNA nu e departe de cacademicianul imbalsamat. Georgescu e un agramat ce nu poate ragai fara sa i se puna un text in fata – in cazul asta scris de Stanciu, semnatarul diplomelor false.

Adauga un comentariu