Local

Doi copii au decedat la Iași! Micuții erau infectaţi cu COVID-19 şi erau internaţi la Spitalul Sf. Maria

Publicat: 30 sept. 2021
fațada spitalului Sf. Maria din Iași
Tânărul ajuns la Iași cu arsuri grave se află în stare gravă. Medicii sunt rezervați

După recordul sumbru de infectări la nivel de județ, o altă veste umbrește această zi. Vorbim despre doi copii care au fost infectaţi cu COVID-19 şi care au decedat la Iași. Micuţii erau internaţi la Spitalul Sf. Maria și aveau patologii grave.

Pe de altă parte, vorbim despre un copil în vârsta de o lună din Suceava şi un altul în vârstă de 7 ani din Iași.

Doi copii minori infectați cu COVID-19 au murit la Iași

Conform datelor existente, doi copii minori au murit la Iași. Aceștia erau internați la Spitalul Sf. Maria și prezentau mai multe patologii grave. Unul dintre minori fusese recent transferat din Suceava și avea o lună iar celălalt avea 7 ani și era domiciliat pe raza județului Iași:

„Conform decesul a doi minori. Aceștia erau internați în spitalul nostru și aveau patalogii grave. Pacienții erau infectați cu COVID-19. Un minor în vârstă de o lună din Suceava și un alt minor în vârstă de 7 ani domiciliat în Iași”, a declarat Dr. Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Maria din Iași.

Record de infectări cu COVID-19 la Iași dar și în România

În ziua de joi, 30 septembrie 2021, România se confruntă cu cel mai mare număr de persoane infectate de la începutul pandemiei. Iașul stă la fel de prost la capitolul persoane infectate. Vorbim despre 12.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19 la nivel de țară și 691 de persoane infectate în județul Iași. Din cauza numărului ridicat de infectări, municipiul Iași a atins pragul de 4 la mie și va întra, cel mai probabil de astăzi, în scenariul roșu.

De curând, municipiul a intrat în scenariul portocaliu dar situația a crescut de la o zi la alta iar în doar câteva zile s-a ajuns la o rată de infectare de 4.23 la mie.

Comentarii
  • dupa cate am inteles cel mic avea malformatii congenitale cardiace si nu cred ca avea sanse de supravietuire. Dumnezeu sa-i odihneasca pe amandoi micutii. Da, nu inteleg aceasta reticienta a romanilor in a se vaccina. Eu m-am vaciinat si acum astept a treia doza. Cred ca doar vaccinarea este cea care ne mai poate salva. cat despre cei vaccinati asimptomatici care pot transmite virusul, am si eu o intrebare pentru medicii epidemiologi, cum pot eu, vaccinat si asimptomatic, deci fara tuse, stranut, nas care sa curga, fara febra (transpiratie) sau care este mecanismul ca eu, in aceaste conditii, sa transmit boala la ceilalti? Exemplul, profesoara care a transmis boala la 9 elevi. Prin ce, prin aerul expirat? Oare? Parca testul salivei nu este concludent. Profesoara purta masca, atunci cum de a tramis boala? Vad ca nu explica nimeni, pentru ca nu sunt in stare sa o faca. Poate ca unul dintre elevi era bolnav si a transmis boala prin tuse, stranut etc. Oricum, multe intrebari la care vad ca nu raspunde nimeni!! Multa sanatate si viata lunga tuturor!! Doamne ajuta sa ne fie bine la toti!!

Adauga un comentariu