Local

Doi dintre suspectii de trafic de droguri de la „Afterhills”, trimisi in judecata!

Publicat: 02 oct. 2019
1

Doi tineri vor fi nevoiti sa dea explicatii in fata instantei, dupa ce au fost acuzati de comiterea unor infractiuni.

Astfel, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi au dispus trimiterea in judecata a lui Sergiu Ionut Enaru si a lui Gheorghe Casian, sub acuzatia de trafic de droguri. Acum, urmeaza ca Tribunalul Iasi sa stabileasca un prim termen de judecata al procesului penal, dupa care magistratii vor asculta ce au de spus procurorii si inculpatii, pentru a putea lua o hotarare in acest caz.

Vezi si: Curg arestarile pentru droguri in timpul Afterhills. Oamenii legii taie in carne vie!

Amintim ca, la finele lunii trecute, procurorii DIICOT au facut cinci retineri la Festivalul "Afterhills", pentru trafic de doguri.

Oamenii legii i-au dus pe unii dintre suspecti in fata instantei de judecata, iar magistratii din cadrul Tribunalului Iasi au admis propuneri de arestare preventiva.

De exemplu, instanta de fond a decis arestarea si in cazul lui Sergiu Ionut Enaru, din localitatea Roman, pentru 30 de zile, sub acuzatia amintita. Potrivit anchetatorilor, cei care au fost retinuti fac parte din acelasi cerc de prieteni. Actiunea anchetatorilor a fost demarata la debutul festivalului ce a avut loc la Iasi, cand reprezentantii Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau, ofiterii BCCO si procurorii DIICOT au pus mana pe mai multi indivizi suspectati de tranzactii cu droguri.

Suspectii au fost dusi ulterior la audieri. Oamenii legii au sustinut ca, asupra celor retinuti, au fost gasite diverse cantitati de droguri, printre care cocaina sau canabis.

Adauga un comentariu