Eveniment-Social

Doi elevi din Iasi, medaliati la o valoroasa olimpiada europeana – FOTO

Publicat: 26 mai 2016
1

@ Elevii ieseni Malina Irina Strugaru, de la Colegiul National, profesor indrumator Geanina Mangalagiu, si Tudor Cristian Cozma, de la Colegiul National Emil Racovita, profesor indrumator Paula Gavrilescu, au reprezentat Romania la cea de-a XIV-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte a Uniunii Europene EUSO, ce s-a desfasurat la Tartu, Estonia in perioada 7-14 mai 2016

Elevii ieseni Malina Irina Strugaru, de la Colegiul National, profesor indrumator Geanina Mangalagiu, si Tudor Cristian Cozma, de la Colegiul National Emil Racovita, profesor indrumator Paula Gavrilescu, s-au numarat printre premiantii Olimpiadei Internationale de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO). La aceasta competitie au participat 50 de echipe din 24 de tari. Malina si Tudor au obtinut medalii de argint alaturi de echipele din care au facut parte.

„Calificarea si rezultatele exceptionale ale celor doi elevi ieseni urmeaza sirul participarilor anterioare ale acestora la olimpiade internationale. Astfel, in anul 2014, la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, Tudor a castigat medalia de argint si Malina medalia de bronz, iar in anul 2015, Tudor a obtinut medalia de bronz la Olimpiada Internationala de Stiintele Pamantului. Se pare ca reteta performantei celor doi olimpici se bazeaza pe dorinta lor de a patrunde in lumea cunoasterii, pe daruirea cu care ei s-au aplecat asupra fiecarei materii care le-a starnit curiozitatea si interesul, pe multa munca, pasiune si perseverenta. Toate acestea au condus la calificarea lor, inca din clasa a V-a, la fazele nationale a numeroase concursuri si olimpiade din domenii ale stiintelor exacte. Nu de putine ori, Malina si Tudor s-au vazut nevoiti sa aleaga doar una sau doua materii, intrucat etapele nationale ale olimpiadelor la care erau calificati se desfasurau in aceeasi perioada calendaristica”, a transmis prof. Paula Gavrilescu.

Pe de alta parte, rezultatele remarcabile cu care cei doi tineri s-au intors de la concursurile si olimpiadele nationale, concretizate in premii I, II si III sau mentiuni au confirmat de-a lungul timpului pasiunea si dorinta lor de cunoastere. De precizat ca, in acest moment, Malina Strugaru se pregateste pentru selectia lotului restrans care va reprezenta Romania la IESO, iar Tudor Cozma pentru selectia lotului restrans ce va reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Chimie.

„Ma bucur ca Iasul are elevi exceptionali, capabili de astfel de performante. Nu pot decat sa-i felicit din inima, aducandu-le aminte de vorbele lui Aristotel: «Suntem ceea ce facem in mod repetat». Prin urmare, excelenta nu este un act singular, ci un obicei”, a mai declarat Gavrilescu, director la colegiul Racovita.

Adauga un comentariu