Eveniment-Social

Doi elevi ieseni vor reprezenta Romania la o olimpiada de stiinta internationala

Publicat: 09 oct. 2016
1
Luna decembrie a acestui an va fi marcata de un eveniment international educational deosebit de important pentru orasul Iasi. Doua eleve de liceu vor fi reprezentantele orasului nostru intr-o competitie a geniilor. 
 
Este vorba despre elevii Popa Ioana Maria si Petrescu Bianca Alexandra, ambele eleve in clasa a X-a la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Iasi. Acestea au obtinut rezultate remarcabile la probele de baraj si s-au calificat la etapa internationala a Olimpiadei de Stiinte pentru Juniori, care va avea loc in Bali – Indonesia, intre 2 si 11 decembrie. Elevele au fost pregatite de profesorii Jean Rotaru (fizica), Corina Gheorghita (chimie) si Ioana Bohotineanu (biologie).

Citeste si: Elevii si studentii pot face practica platita, in cadrul firmelor

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori este o competitie stiintifica pentru elevii de 15 ani, sau mai putin. Aceasta a fost fondata pentru a promova interesul in stiinta printre elevii de liceu, expunandu-i la diferite metode de rezolvare a problemelor, gandire critica si experimentare. De-a lungul anilor, Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori tinteste are ca scop transformarea pozitivia a materiilor stiintifice si matematice la nivel de scoala.

Adauga un comentariu