National

Doi elevi premianti au primit cadou din partea scolii o carte care continea texte obscene

Publicat: 28 iun. 2013

Intamplare incredibila intr-o scoala din localitatea Gottlob, judetul Timis. Elevii de clasa a sasea au gasit in pachetele primite la festivitatea de premiere organizata la incheierea anului scolar o carte ce continea si povestea porno a lui Ion Creanga.

Printre alte carti, copiii au primit culegerea „Amintiri din copilarie, povesti si povestiri„, scrisa de Ion Creanga, in care a fost inclusa si „Povestea povestilor„, o scriere erotica, plina de scene sexuale si cuvinte obscene.

Revoltati de cadoul pe care l-au primit copiii lor, parintii au sesizat conducerea Inspectoratului Judetean Timis.

„Persoana care a cumparat aceste carti, nu a verificat ce alte povesti se afla in carte si au inmanat cele doua carti, unor copii care au castigat premiul doi. Printre povesti se afla si Povestea Povestilor, poveste considerata vulgara de parintii care copiilor. Unul dintre parinti a anuntat conducerea scolii, a inapoiat cartea si a primit alta in loc. Celalat parinte a refuzat sa inapoieze cartea”, a declarat inspector-adjunct al ISJ Timis, Aura Danielescu.

Profesorii spun ca ei nu au nici o vina intrucat nu au verificat continutul culegerii de Ion Creanga pentru ca toate cartile primite au fost infoliate. Ba mai mult, nici prin gand nu le-a trecut ca o asemenea poveste sa se regaseasca in culegerea „Amintiri din copilarie, povesti si povestiri”.

Miercuri, Consiliul de Administratie al scolii din Gottlob s-a reunit in regim de urgenta si au decis sa faca plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorului impotriva editurii, scriu cei de la stirileprotv.ro.

„Scoala Gimnaziala Gottlob a depus o plangere la Oficiul pentru Protectia Cosumatorului, precum si la editura care a tiparit culegerile”, a mai spus Aura Danielescu.

Conducerea unitatii de invatamant a depus o plangere si la Directia Generala de Asistenta si Protectia Copilului Timis, insa, ulterior, aceasta a fost retrasa.loading...

Comentarii
  • ”Revoltati de cadoul pe care l-au primit copiii lor, parintii au sesizat conducerea Inspectoratului Judetean Timis. ” ( ‘ marlanetul ,vor despagubiri ) — Si ce daca era si acea poveste a lui „Ionica..” ! [este full mass media de curvasareala !] — Alta este problema , tara cheltuie mai mult cu puscariasii ,puscariabilii ,decat cu elevii exceptionali . — Proti ,da multi „!(L.)

Adauga un comentariu