Local

Doi frați din Iași, condamnați din cauza drogurilor! Unul – lăsat în libertate, celălalt – trimis la închisoare

Publicat: 19 mai 2022
Un bărbat cu mâinile încătușate la spate, “mascați” la percheziții și canabis
Doi frați din Iași au fost pedepsiți de magistrați după ce au fost acuzați de trafic de droguri

Judecătorii au pedepsit ieri doi frați din Iași din pricina drogurilor. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Iulian Cătălin Moraru la 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare, în vreme ce Dumitru Cristian Moraru a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare. Totul a ieșit la iveală în urma unei acțiuni-fulger organizate de oamenii legii

Doi frați din Iași, pedepsiți din cauza drogurilor! Așadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Iulian Cătălin Moraru la 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare, în vreme ce Dumitru Cristian Moraru a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pentru introducere fără drept în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

„Inculpatul Iulian Cătălin Moraru va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local Iaşi – Direcţia Fond Locativ sau Direcţia de Exploatare Patrimoniu, pe o perioadă de 80 de zile”, au precizat judecătorii ieșeni.

Pe lângă pedepse, magistrații au confiscat și o cantitate de canabis de la cei doi frați. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Doi frați din Iași, în bucluc din cauza drogurilor

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi frați din Iași a început pe data de 13 octombrie 2021. Anchetatorii i-au trimis în judecată sub acuzațiile de introducere fără drept în ţară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Anchetatorii au susținut că cei doi frați din Iași au intrat în vizorul lor în urmă cu aproape un an. Potrivit oamenilor legii, cei doi frați au fost ridicați după ce ar fi adus droguri din Spania, împachetate în cutii cu detergent. Cantitatea de droguri era comandată din Spania și transportată de către o firmă de coletărie, la un punct din Iași. Acolo, oamenii legii i-au săltat pe cei doi, în timp ce luau pachetul care avea 4 cutii cu detergent, dar care, în interior, conțineau, de fapt, canabis.

„Pe 7 iulie 2021, oamenii legii au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict a două persoane, după ce acestea au ridicat un colet de la o societate de transport, care conținea 4 cutii de detergent, în care se aflau disimulate aproape 2 kg de canabis. La începutul lui iulie 2021, persoanele bănuite ar fi procurat din Spania o cantitate de canabis, pe care ar fi introdus-o pe teritoriul României prin intermediul unei societăți de transport colete”, au precizat atunci anchetatorii.

Iulian Cătălin Moraru şi Dumitru Cristian Moraru, duși la audieri

La scurt timp de la prinderea în flagrant, Dumitru Cristian Moraru și Iulian Cătălin Moraru au fost ridicați de „mascați” și duși la audieri. Ulterior, cei doi ieșeni au fost reținuți pentru 24 de ore. Mai apoi, cei doi au fost duși în fața instanței, cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost admisă de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.  Mai apoi, frații din Iași au contestat măsura luată în cazul lor.

Din păcate, în ultimii ani, în județul Iași au fost descoperite tot mai multe astfel de cazuri, în care diferite persoane au adus substanțe interzise, pentru a le comercializa. Zeci de ieșeni au fost audiați, reținuți, arestați preventiv, cercetați, trimiși în judecată și chiar pedepsiți de magistrați pentru trafic de stupefiante. Acum, cei doi frați din Iași au fost condamnați din cauza drogurilor.
Adauga un comentariu