Sport

Doi hoti de masini au fost trimisi in judecata

Publicat: 23 ian. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:9377;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Parchetul judetean Iasi a finalizat recent dosarul a doi hoti de masini arestati la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut – Gabriel Grigore (19 ani) si Cristian Argeanu (18 ani), ambii din Iasi. Ei sunt prieteni si nu au antecedente penale insa, in noaptea de 28/29 noiembrie, au spart nu mai putin de patru masini, reusind sa porneasca si sa faca „mici plimbari” cu trei dintre ele.

Prima data au intrat in parcarea din spatele Bancii Tiriac, unde au reusit sa patrunda in autoturismul Dacia cu numarul IS-01-GWR, proprietatea lui Danut Stoleru. Au facut contactul pe direct, intre fire si au demarat. Din lipsa de experienta – nici unul din ei nu avea permis de conducere – prima tentativa s-a dovedit un fiasco: dupa cativa metri, au reusit sa propteasca masina intr-un parapet, asa ca au renuntat la plimbare.

Au sustras un radiocasetofon (in valoare de 420.000 de lei) si au revenit in aceeasi parcare. Au pus apoi ochii pe alta Dacie (IS-02-VWY), al carei proprietar era Costel Timofte. „Meseriasul” Grigore a descuiat, a pornit, dupa care la volan s-a urcat Argeanu. De data aceasta, au reusit sa mearga mai mult. Totusi, in Nicolina, in dreptul Crucii lui Ferent, au trebuit sa se dea din nou batuti pentru ca li se terminase benzina. Asa ca au abandonat si aceasta masina.

Ajunsi pe strada Clopotari, au patruns intr-o alta Dacie (IS-93-GMF) care apartinea lui Florin Grosu. Aici au dat gres cu pornitul, asa ca s-au multumit numai cu vreo 15 casete audio si o pereche de boxe – prejudiciu evaluat la circa 550.000 de lei. Obositi, s-au decis sa se retraga spre blocul lui Argeanu, dar aici i-a intampinat o noua ispita: autoturismul familiei Solomon, vecini cu Argeanu.

„Manevra” de pornire a fost aceeasi: Grigore a deschis si a pornit si, dupa primii 10 metri parcursi, la volan s-a instalat Argeanu. Acesta n-a fost chiar in ziua lui cea mai buna caci, prin dreptul SC Fortus SA, a facut un viraj nereusit si a izbit masina in plin intr-un stalp de iluminat stradal. Cei doi s-au retras, in sfarsit, pe la casele lor. A doua zi, ei au fost luati de politisti, care fusesera anuntati de familia Solomon. Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi i-a gasit vinovati pe amandoi de furt calificat in dauna avutului privat si de conducere auto fara permis.

Adauga un comentariu