News Flash:

Doi medici amendati cu 600 milioane lei

20 Decembrie 2010
9761 Vizualizari | 22 Comentarii
Dr Iulian Serban
• Medicii de familie din comunele Ipatele si Draguseni au fost amendati de Casa de Asigurari de Sanatate cu cate 300 milioane lei vechi pentru ca nu au putut dovedi cu documente ca au desfasurat activitate medicala la cabinet • Medicul Vasile Dumitras, din Ipatele, dar si sotia acestuia, dr. Crenguta Creanga, de la Draguseni, sunt plecati sa lucreze in Franta, dar au primit in continuare bani de la Casa de Sanatate • CAS a reziliat contractele cu cei doi medici, iar acestia nu vor mai primi nici banii pentru luna noiembrie • Medicul Dumitras incasa lunar aproximativ 9.500 lei, iar sotia peste 10.000 lei, la care se adauga sporul rural de 28, respectiv 20 la suta din valoarea sumei decontate

Doi medici din Iasi au fost sanctionati contraventional cu cate 300 milioane lei vechi de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi. Mai mult, medicilor de familie din comunele iesene Ipatele si Draguseni le-au fost reziliate contractele pe care le aveau incheiate cu CAS. De asemenea, medicii Vasile Teodor Dumitras si sotia sa, Crenguta Creanga, nu vor mai primi nici banii de la CAS pentru luna noiembrie. "In urma controlului efectuat la medicii de familie din Ipatele si Draguseni, medicii de familie au primit amenda minima de 300 milioane (lei vechi - n.r.) fiecare pentru ca nu au depus documente doveditoare ale activitatii medicale desfasurate la cabinet. Pentru cei doi medici s-au reziliat contractele incheiate cu CAS. Pentru luna noiembrie nu vor primi nici un ban", a declarat dr. Iulian Serban, directorul Casei de Asigurari de Sanatate Iasi.

Au plecat in Franta, dar au incasat banii de la CAS

Atat medicul de familie din comuna Ipatele, Vasile Teodor Dumitras, cat si medicul de familie din comuna Draguseni sunt plecati sa lucreze in Franta, dar primeau in continuare bani de la Casa de Asigurari de Sanatate. Medicul Dumitras, plecat din august in Franta, primea lunar 9.493 lei. El isi desfasura activitatea medicala intr-un spatiu al primariei pe care il detinea in comodat. La sfarsitul lunii august, primarul localitatii nu a mai prelungit contractul cu medicul de familie Dumitras, contract care expirase. In aceste conditii, Casa de Asigurari de Sanatate Iasi avea obligatia de a rezilia imediat contractul cu medicul Dumitras, nemaifiind indeplinita una dintre conditiile de baza pentru derularea contractului. Totodata, inainte de a pleca in Franta, medicul Dumitras avea obligatia de a incheia o conventie de inlocuire cu Casa de Asigurari de Sanatate Iasi, lucru pe care nu l-a facut. Daca ar fi existat aceasta conventie, banii trebuiau incasati de medicul care il inlocuia. Mai mult, medicul incasa si un spor rural de 28 la suta din valoarea sumei decontate lunar de CAS. Dupa cum a precizat primarul comunei Ipatele, Costica Postarnac, medicul Dumitras a vandut afacerea unui doctor, Pascal, care nu are contract cu CAS Iasi. Conform documentului incheiat la notar, afacerea a fost vanduta cu 40 mii lei, iar doctorul Pascal trebuie sa achite aceasta suma in rate incepand cu 1 ianuarie 2011.

Fisele pacientilor, lasate la sora doctoritei

Situatie aproape identica si in comuna Draguseni, la cabinetul unde lucra dr. Crenguta Creanga, sotia medicului Dumitras. Medicul de familie Creanga incasa lunar de la CAS intre 9.500 si 10.000 lei, la care se adauga sporul rural de 20 la suta. Aceasta a plecat in Franta in luna octombrie. Potrivit afirmatiilor primarului comunei Draguseni, Viorel Ciobotaru, dr. Crenguta Creanga a lasat fisele pacientilor la sora sa, medicul stomatolog Ecaterina Creanga, din comuna Scheia. "Dupa plecarea dr. Creanga am incheiat contract de comodat cu dr. Anca Costin, care vine de la Med Center. Eu am inteles ca dr. Creanga se cunoaste cu dr. Costin, dar mult mai tarziu am aflat ca nu i-a lasat anumite documente, iar fisele pacientilor le-a lasat la sora sa, medicul stomatolog Ecaterina Creanga din Scheia. Dr. Creanga i-a pus piedici dr. Costin. Abia de la 1 ianuarie va putea veni dr. Costin ca medic de familie, pentru ca nu are niste documente semnate", a spus, in urma cu doua saptamani, Viorel Ciobotaru, primarul comunei Draguseni.

Cine ii inlocuieste?

Directorul CAS, dr. Iulian Serban, a precizat ca reprezentantii Colegiului Medicilor se opun angajarii unor noi medici de familie pentru a nu face concurenta celor cu vechime. "In orice moment, cand vor veni medici sa mearga in cele doua comune, vom incheia contract. Directia de Sanatate Publica nu are nimic impotriva, in schimb se opune Colegiul Medicilor. Cand apar noi medici de familie, Colegiul Medicilor se opune infiintarii de noi cabinete pentru a nu face concurenta medicilor de familie cu vechime in zona", a declarat dr. Iulian Serban. La randul sau, presedintele Colegiului Medicilor Iasi, prof. dr. Vasile Astarastoae, a declarat ca nu se opune decat acolo unde nu se respecta conditiile legale. "Colegiul Medicilor respecta legea. Nu se opune infiintarii de cabinete medicale sau medicilor noi in mediul rural decat acolo unde nu sunt indeplinite conditiile legale", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sanctionati contraventional crenguta creanga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (22)

Toma Alimos  | #136432
Eu cred ca trebuie cercetati penal, amenda este un fleac pe care probabil nu au sa o plateasca niciodata. La poscarie ca au furat din banii nostri cotizati la CASS. Si rog sa se fca controale in toate comunele si o sa constatatti cu surprindere ca 80% din medici sunt navetisti de la Iasi si ajung cel mult de doua ori pe saptamana la cabinet, eventual se inlocuiesc intre ei.
un contribuabil la CAS  | #136439
De ce sa incaseze un singur medic 100mil lei cand ar putea fi 4 medici care sa-si faca treaba si sa primeasca 25mil lei????? Medicul din satul parintilor mei are program doar 2 zile pe saptamana cand este extrem de aglomerat. Oamenii trebuie sa se inarmeze cu o rabdare de fier, sa stea la rand ore intregi pt a fi consultati de medic. Nu-i bun sistemul acesta de plata a med de familie, adica este bun pt ei dar pt pacienti nu. Sunt medici putini si nu-si fac treaba cum trebuie. Si-apoi, cum sa primeasca o groaza de bani pt 2 zile lucrate????In celelalte zile oamenii suna salvarea, iar med de familie stau la caldurica ori, probabil, isi iau al doilea serviciu.
eu  | #136444
woww...auzi la el sa primeasca un medic 25mil...dartu crezi ca astia 25mil ii intra doctorului in buzunar? sa-ti explic "romanule" chirie,cheltuieli cu spatiul, salar asisitenta, taxe ,impozite astea cine le plateste ? cumva tu? nuuuu normal ca doctorul din banii care-i primeste....dar la neuronul care-l ai de unde sa stii ca nu te duce capul....esti prea prost ptr secolul asta...si nu cred ca ai munci ca doctor ptr 5mil/luna cu o raspundere cat china...dar cum la noi fiecare are grija vecinului la ce sa te astepti la tara asta...de kkt..dupa voi cred ca doctorii nici n-ar trebui platiti....cred ca ati vrea sa va plateasca ei cand veniti la consultatie...eu nu zic ca 100mil e un castig care-l merita ...nu suntem noi sa ne dam cu parerea cine merita si cine nu...dar sa spui ca 25mil este de-ajuns trebuie sa fii idiot....cand numai chiria +asistenta te duci in 20mil...dar ce sa-i ceri cretinului...
dr  | #136448
@un contribuabil: se vede ca nu cunoasteti sistemul, acei 100 mil sunt venituri pe cabinet si nu salariul medicului, din acei 100 mil se achita salariile medicului, asistentei si a altor persoane angajate (femeie se servici, informatician, contabil) in care sunt incluse si darile la stat, chirie, utilitati, rate etc. Salariul medicului e undeva la 40 mil.
In ceea ce priveste articolul, exista o mare dilema: cum s-au incasat acei bani daca nu a lucrat nimeni? banii se dau pe baza unei raportari lunare la CAS, nu e o suma fixa. Daca nu a fost medic in sat, cine a dat consultatiile? daca asistenta a facut raportarile cu parafa medicului e grav, intra la fals in acte si e caz penal. Nu vad nimic mentionat in articol despre aceasta situatie. Daca s-au dat banii fara raportari, e vina celor de la Casa, n-au decat sa-i recupereze de la ei. Daca a lucrat alt medic (desi nu se intelege asta din articol), trebuia doar hartia de conventie. Daca nu a fost deloc medic, niste bolnavi nu si-au primit reteta lunara, au fost sigur la primar sa anunte absenta si acesta trebuia sa aunnte la DSP sa scoata la concurs postul.
un contribuabil la CAS  | #136450
''Eu'', invata sa scrii corect, cu punct si virgula. Ce te-ai ofuscat asa? Poate pt ca am dreptate? Asistentele primesc salariul minim pe economie, iar chiriile sunt modice. Pentru 2 zile pe saptamana lucrate, 40mil lei este prea mult. In ceea ce priveste responsabilitate, ma faci sa rad. Juramantul lui Hipocrate, daca ar fi respectat, bine ar mai fi.Iata-l, poate ti-l amintesti:
''Jur! Pe Apolo medicul pe Asclepios, pe Higia si Panaceea, pe toti zeii si zeitele, luandu-i ca martori, ca voi indeplini, pe cat ma vor ajuta puterile si priceperea, juramantul si legamantul care urmeaza.

Jur! Pe invatatorul meu intr-ale medicinii il voi socoti deopotriva cu cei care m-au adus pe lume, voi imparti cu el averea mea si, la nevoie, ii voi indestula trebuintele, pe copiii sai ii voi privi ca pe niste frati si, daca vor dori sa devina medici, ii voi invata fara plata si fara sa le cer vreun legamant.

Jur! Preceptele, lectiile orale si tot restul invataturii le voi impartasi fiilor mei, fiilor invatatorului meu si ucenicilor uniti printr-o fagaduiala si printr-un juramant, potrivit legii medicale, dar nimanui altcuiva.

Jur! Voi indura ingrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cat ma vor ajuta puterile si mintea, si ma voi feri sa le fac orice rau si orice nedreptate. Nu voi incredinta nimanui otravuri, daca-mi va cere, si nici nu voi indemna la asa ceva; tot astfel nu voi incredinta nici unei femei leacuri care sa o ajute sa lepede,

Jur! Imi voi petrece viata si imi voi indeplini mestesugul in nevinovatie si curatenie. Nu voi practica operatia scoaterii pietrelor din basica udului, lasand-o in seama celor ce se ocupa cu acestea.

Jur! In orice casa as intra, voi intra spre folosul bolnavilor, pazindu-ma de orice fapta rea si stricatoare comisa cu buna stiinta, mai ales de ademenirea femeilor si a tinerilor, liberi sau sclavi.

Jur! Orice as vedea si as auzi in timp ce-mi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie.

Jur! Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti; iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur merit sa am o soarta dimpotriva!

JUR, JUR, JUR!
Pentru dr.  | #136454
O,domnule doctor,dar sunteti foarte "darnic" daca din 10.000 lei va ramin in jur de 4.000.Adica din 6.000 slei platiti chirie,utilitati,impozite,asistenta,femeie serviciu,informatician,contabil,etc.Adica le dati ce va cade printre degete.E normal sa va aparati tagma, dar sunt colegi de-ai dumneavoastra care nu isi merita banii.Sa iti faci programare care nu e niciodata respectata, sa astepti cite 2-3 ore si sa te "consulte" in 5 minute e bataie de joc.Sa nu uitam ca multi dintre noi platesc sanatate si nu merg cu lunile la consultatie, timp in care medicul incaseaza bani pt ca suntem insciri la el.Cind e vorba deurgente suna medicul daca ai numar de telefon.Si daca il ai,cine raspunde?Si daca raspinde, tepleftureste ca il deranjezi.Iata de ce spitalele sunt supra aglomerate,pt ca sunt cazuri banale care ar putea fi rezolvate de medicii de familie.Si tot pacientul e facut in fel si chip in momentul in care ajunge la spital,in UPU cu raceli,dureri diverse.E un sistem infect ,un sistem in care domnii medici uita ca sunt platiti totusi din bani publici,cu tot cu privatizarea lor.Daca le-ar fi asa rau,nu si-ar permite masini de lux , ma gindesc.E drept ca e o munca infernala daca te dedici in totalitae, dar, din pacate, putini sunt medicii care isi fac treaba cu pasiune si seriozitate.
Tata Lelea  | #136476
Va redau mai jos cheltuielile unui medic de familie:
-contabil 100-200 lei/luna
-asistenta medicala 800-1200 lei/luna
-chirie 0-200 lei/luna (de regula sunt spatii de la primarie atribuite gratuit)
-utilitati 150-350 lei/luna
-impozite, taxe locale 400-900 lei/luna
In rest intra in in mod nemeritat in buzunarul medicilor. Cine poate dovedi ca cheltuie mai mult decat am aratat, merita o stauie in Piata Unirii. Hai, se inscrie cineva???
florinachi  | #136482
Ba cretinilor mintitiva familia, se stie prea bine ca luati ca medici si 10.000 de lei in mana. Si daca mai punem si spagile si plocoanele care va intra in buzunar cred ca scoateti si 30.000 pe luna. Escroci de doctori! Muhahahaha! Respect pentru acei doctori care sunt buni, ca restu va-ti facut doctori doar pt bani!
titirca inima buna  | #136492
Dom Derector Serban, da' ce milos sunteti Dvs. cu medicii care au incasat ilegal banutzul nostru ! 300 de milioane amenda ? Si credeti ca o sa vedeti vreodata ceva din ei ? Sau ca va vor returna vreun leu din cei incasati ilegal ? Sau i-ati amendat cu suspendare ? Dr. Serban, vedem si noi ceva din partea Dvs., ceva care sa va confirme pe postul pe care il ocupati ? Un sechestru pe bunurile medicilor astora ? Ca paguba e mai bine de un miliard ! Sau poate un mandat de urmarire fiscala, ca suntem si noi si Franta in UE, vorba aia. Poate va platesc oamenii de acolo, ce ziceti ? Tam tam in ziare se face o zi sau doua si dupa aia gata. Sunteti Dvs. cu adevarat interesat sa aduceti banii inapoi in bugetul Casei ? Asiguratii Dvs. va urmaresc acum cum veti rezolva aceasta situatie ca un adevarat manager, ajutat de juristii dvs. cei priceputi, ca doar vorbim in cazul medicilor astora de incasare de bani necuveniti, cel putin. Suna penal ? Dom' Derector ? Vedem si noi ceva facut impotriva acestor medici scoliti de la zero pe banii statului roman si care si-au incheiat aici cariera cu o teapa data noua tuturor ? Sau e mai comod sa va limitati la scrisori, impuneri si somatii si sechestre pentru pensionarii PFA si cei cu drepturile de autor ? Dom' Derector ? Cum se va auzi sus la CNAS si la Minister despre povestea asta ?
je  | #136498
pt "eu" sau un idiot cu tastatura mai bine spus. Ofuscatule, ce te umfli asa?....esti un rezident ceva sau mamica este doctora. Si intr-un caz si in celelalt ciocu' mic! Marea majoritate a halatelor albe intra in categoria "spagarilor". Nu cred veci ca s-a facut vreunu doctor pt ca a vrut el sa vindece semeni, ci mai degraba pt ca a fost si mamica si trebuia terminata si a 3a casa sau pt a razbuna o copilarie saracacioasa. Mucles pt ca marea majoritate prefera sa-si tina pacientii la usa ca pe niste animale inferioare, programul fiind asa cum doreste medicul nu dupa nevoile si urgentele pacientilor Lista poate continua, iar si mai interesant este ca optica si discursul si le schimba imediat ce o parte din acesti parveniti emigreaza la salarii mai mari in vest. Acolo pacientul este altfel privit, dar si medicul are alt cuvant si alta fata. Aici.....niste ordinari!!!!Repet, marea majoritate!
mery  | #136513
foarte bine zis ca medicii de familie si ma refer im mod special la cei care fac naveta ,nu numai ca ajnIug o data pe saptamina .dar nu fac o vizita acasa la un pacient batrin si bolnav care nu se poate deplasa.in occident e inadmisibil,incocepibil,ca o persoana cu doua operatii la cap ,in 5ani de zile dr,de familie sa nu vina sa o viziteze.Dr,de familie in occident isi merita toti bani.,nu are mai un orar .la orice ora din zi si de noapte este chemat este obligat sa raspunda la telefon si sa mearga la domiciliul pacientului daca este cazul.Ceea ce face la noi un medic de familie navetist poate face oricine nu are chef de munca.Exact asa.traiesc ca niste trintori , bani cit mai multi daca se poate si cu aere de superioritate.Ar trebuie daca ar citi aceste comentarii (facute de persoane care nu au nimic personal cu dr.ci ca s-au confruntat cu cazuri concrete )sa aiba un pic de constiinta si un pic de suflet,si sa gindeasca ca persoane care au studiat nu ca cei care stau in crisme si nu-i intereseaza nimic pt.au creierul incetosit de alcool.
mer  | #136515
Bine zici Mery. Familia asta de doctori ( si altii ca ei ) sa zica merci ca taranii pacienti din satele acelea nu au acces la internet sau nu citesc articolul despre ei ca sa poata posta comentarii. Ai vedea atunci opinia reala a celor care platesc asigurarea medicala si nu au parte de asistenta.
LORI  | #136525
DOCT DIN IPATELE A LUAT SALAR DEGEABA NU A MERS NICIODATA LA PACIENTI ACASA SAU LA COPII NOU NASCUTI PENTRU VACCIN SAU ALTE PROBLEME VENEAU PARINTI CU COPII DIN SATUL CUZA-VODA COM IPATELE 3KM PE JOS SI DACA IL SUNAI SA SE DEPLASEZE NU VENEA ERA FFF COMOD SI UN PROGRAM DE 2 ORE PE SAPTAMANA . MAI ESTE SI UN ASISTENT CARE NICI NU STIE CE ESTE CU EL. EU CUNOSC TOATA SITUATIA CA SUNT DEACOLO
matusa  | #136534
O adevarata problema apare daca vrei sa te muti de la un dr la altul, in special cand au cabinete apropiate. Ma refer la medicii care au cabinet in cladirea policlinicii de recuperare. Daca esti nemultumit de serviciile oferite de un medic si vrei sa te muti la altul, nu ai sanse sa te primeasca. Exista o intelegere intre medici in acest sens. Esti obligat sa te duci la un alt medic al carui cabinet este departe de domiciliu.
io  | #136540
am o problema: daca totul se face astazi atat de drastic..si ma refr la cheltuieli, la plati contracte, etc etc..daca se invoca ca "dom'le,dumneata ai fost in Franta, nu tre' sa iei bani"-ceea ce mi se pare just dealtfel;De ce nu s-ar putea si invers? De ce persoanelor plecate in strainatate,dar care au inchiriat in Romania un apartament, nerealizand alte venituri in tara(atentie,in tara!dar au un trai in alta parte).De ce acestora li se impune plata retroactiv cu penalitati drastice? Nu se poate aplica acelasi principiu? "nu am fost , nu platesc"
un pacient  | #136552
medicii de familie sunt cei mai slab pregatiti. Uitati-va la rezidentiat cu ce medii se ia medicina de familie !? cu cele mai mici note s-au de catre cei care au picat rezidentiatul.Un medic dintr-un spital nu are niciodata asemenea bani si are mult mai multa responsabilitate.
Mioara  | #136554
Parerea mea este ca nu trebuie sa atuncam anatema asupra tuturor: sunt medici cu o conduita normala, dar si anumite exemplare care fac rusine profesiei; probabil, cei 2 despre care se face vorbire in articol fac parte din ultima categorie. Sunt de acord ca reprezinta o pata neagra asupra acestei categorii de intelectuali, trebuie sa fie vorba despre niste bisnitari cu diploma de medic. Doresc sa subliniez faptul ca acesti indivizi nu ar fi reusit sa dea tepe, in banii publici daca nu ar fi fost facuta lucratura in STRANSA legatura cu cei dela CAS
eu  | #136560
un contribuabil la CAS'' se vede cat de frustrat esti din avion...si bineinteles ca orice frustrat o da pe aia ca nu stii sa scrii ...cretinule...iti doresc sa ai parte de sa te salveze un doctor care are un salar de 5mil....in loc sa se gandeasca cum sa te salveze sa te lase drk pe masa sa crapi in chinuri pentru ca trebuie sa fuga acasa ca-i taie curentul...atat iti doresc...mari cretini se vede ca n-ai facut nimik in viata asta decat sa-ti pnadesti vecinii pe la colturi si sa-i barfesti ca la cum gandesti mai mult nu stii sa faci...gata fratilor hooo... cel mai bine ar fi sa nu mai fie doctori... oricum in cativa ani o sa le duceti dorul... poate o sa-si dea seama si o sa plece toti... ca-i normal...ptr ce sa stai cand toata lumea te huleste... si atunci sa va mai aud...cand o sa crapati cu zile... mare cretin mai esti...in loc sa sari la gatul celor care te conduc tu nu mai incapi de doctori...bleah ...de asta nu innaintam deloc ca tzara...ptr ca exista gandire comunista crancena... dupa gandire esti vre-un comunist din ala ....nu-ti mai spun cum ca oricum nu intelegi.... acum astept iar injuraturile...tare as fi curios ce lucrati voi... de stiti voi exact ce si cat se castiga...am ami vazut unul mama mama ce mai stie el cheltuiele...auzi unde ai vazut tu chirie de 200ron maxim? mai iesi si tu un pic prin oras si ai sa vezi ca mai sunt cabinete prin spatii comerciale unde sub 10mil nu gasesti dar...daca esti bosketar de unde sa stii e greu sa gandesti mai bine vb prostii .... eu n-am zis ca acesti medici nu-s vinovati ca-u incasat airea niste bani...dar de vina este sistemul...adik conducatorii nosti dragi dar pe aia nu-i huliti...doctorii ii vedeti... hai acum zi-mi ca n-am pus nush ce punct si virgula..."inteligentule" bauni de inteligenta...hahahhaa
mery  | #136568
De vina e sistemul?Dar cine face parte din acest sistem?De vine e constiinta fiecaruia si educatia pe care a primito;si uita ca intr-o buna zi vor fi si ei batrini si bolnavi,atunci poate vor regreta tot ceea ce ar fi trebuit sa faca si nu au facut,dar va fi prea tirziu.Mi-e mila de ei(sa nu zic s.....)Pe mine personal nu ma intereseaza salariul unui medic poate sa ia 100000de euro,ceea ce ma indigneaza e faptul ca nu fac nimic pt.pacientii lor(si in special pentru cei singuri,batrini si neajutorati,ei nu au in agenda lor de lucru vizitele pe care ar trebui sa le faca la domiciliu unui bolnav batrin care nu se poate deplasa.dar ar
fi foarte multe de zis si de facut in tara asta ,Si daca mi-as dori ceva e faptul ca functionarii de la CASS sa citesca comentariile facut cu "naduf" de citiva dintre noi.si inca ceva cred ca cel mai indicat ar fi sa facem fiecare dintre care nu sintem multumiti cite o reclam.(si s-ar aduna citeva )in acel punct ma gindesc ca cineva isi va pune un semn de intrbare
da  | #136573
Mai ''eu'' inca o data dovedesti ca nu stii sa scrii. De aceea parerea ta nici nu conteaza. Poti sa blestemi cat vrei. Esti o tata care rumega aceleasi vorbe cu melita ei.
Creanga  | #136755
Pe ce dovezi se bazeaza cele scrise in ziar? Medicii respectivi au plecat la sfarsitul lunii noiembrie, si probabil s-au facut comentarii pe baza ca nu au dat spaga!Voi reveni cu adevarul.
cineva  | #136870
pt mery: tu cati bani dai la sanatate? consideri ca platesti suficient de mult sa vina medicul de familie sa te viziteze acasa cand ai tu chef sau esti in criza? ar trebui sa platesti asigurare suplimentara pt ca cei cazuti in cap au un risc mai mare de a face crize si chinuie doctorii mai mult? chiar crezi ca un om care a invatat atatia ani si-ar strica viata personala si ar putea sta oricand la dispozitia unei oligofrene? interneaza-te la socola si va sta cineva cu ochii permanent pe tine, asa cum vrei
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1629 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031883 (s)