Actualitate

Doi medici isi vor pastra functia numai daca au trecere la Universitatea de Medicina

Publicat: 02 iun. 2014
1

@ Medici foarte cunoscuti in Iasi, cu zeci de ani de cariera, au nevoie de mari interventii pentru a-si pastra functia de conducere @ Nu conteaza ce activitate medicala au in spate, ci cat de mult sunt pe placul mai marilor din Universitatea de Medicina

Conducerea Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi asteapta aprobarea Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa” din Iasi pentru mentinerea ca sefi de clinica a doua cadre didactice. Atat prof. dr. Evelina Moraru, sefa Clinicii a II-a Pediatrie, cat si prof. dr. Marin Burlea, seful Clincii a V-a Pediatrie, au implinit varsta de 65 de ani si pot ramane in aceasta functie numai cu avizul Ministerului Sanatatii, al Colegiului Medicilor Iasi si al Universitatii de Medicina.

„Deocamdata am primit aprobare de la minister numai pentru prof. dr. Marin Burlea. Colegiul Medicilor a trimis aviz favorabil pentru ambii profesori. Nu am primit nicio decizie din partea UMF pentru ca cei doi profesori sa ramana in continuare sefi de clinica. Numai cu acordul celor trei institutii ambii sefi de clinica pot sa isi continue activitatea. Dumnealor trebuie sa ceara avizul universitatii”, a declarat dr. Radu Terinte, manager la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi. Nici prof. dr. Marin Burlea si nici prof. dr. Evelina Moraru nu au primit avizul membrilor Senatului universitar in sedinta din 7 aprilie pentru a-si prelungi activitatea didactica. Cel mai probabil, cele doua cadre didactice vor fi profesori consultanti in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi. Prof. dr. Marin Burlea este cel care a infiintat Clinica V Pediatrie in cadrul unitatii medicale si a condus mai bine de 20 de ani Spitalul de Copii. In prezent, acesta este senator in Parlamentul Romaniei. De-a lungul carierei a avut mai multe interventii medicale efectuate in premiera in clinica. O alta clinica unde trebuie inlocuit seful este a III-a pediatrie. Conf. dr. Eugeniu Cirdeiu implineste varsta de pensionare, 65 de ani.

„Noi vom face propuneri si Universitatea de Medicina va numi un cadru didactic pentru functia de sef de clinica. Domnul doctor Cirdeiu are gradul didactic de conferentiar si nu se aplica aceleasi reguli ca si la profesor. Numai profesorii pot fi mentinuti ca sefi de clinica cu aprobare anuala de la Ministerul Sanatatii, Colegiului Medicilor si Universitatea de Medicina”, a spus medicul chirurg Radu Terinte.
Comentarii
  • Ar fi bine ca Burlea sa nu isi mai promoveze odraslelele in functii si posturi pentru care nu au nicio inclinatie . Lucian Burlea distruge spitalul Socola .Angajari fara organigrama si buget, promovari de asistente principale fara a avea finantare, achizitii fara rost. In cel mai scurt timp nu vor mai fi nici bani de salarii. Nu are nicio limita ! Mai nou spitalul Socola a fost si calcat de Politie din cauza angajarilor foarte legale ce s-au facut . Ba mai mult a angajat-o si pe sora-sa in spital cat era el manager ! ANI nu se sesizeaza ?

    • BZI faceti o ancheta la Spitalul Socola: 1. Cereti numarul angajarilor facute in ultimile 8 luni. 2. Analizati concesionarea fermei de la Sipote catre firma lui Soranescu . 3. intrebati care sunt arieratele spitalului . 4. analizati comisiile de concurs pentru angajarile facute. 5. Oare spitalul Socola avea nevoie de consilier de imagine 6. Care este valoarea meselor bolnavilor/ zi. 7. Care este valoarea medicatiei / zi. 8 care este ponderea salariilor din bugetul spitalului. 9. cu cat a crescut fondul de salarii de la numirea managerului Lucian Burlea ? de ce a ridicat politia documente si tehnica din spital la sfarsitul saptamanii trecute ?

Adauga un comentariu