National

Doi membri ai clanului Stanescu au primit zece ani de detentie

Publicat: 18 feb. 1999

•Doi dintre membrii clanului Stanescu, din satul Zanea, comuna Ciurea – Iasi, vor sta peste 10 ani in spatele gratiilor, pentru comiterea mai multor tilharii.

Ionel Stanescu (21 de ani) si Catalin Stanescu (17 ani) au fost condamnati la 7 si respectiv 3 ani si 6 luni de puscarie pentru ca au tilharit doi taximetristi ieseni. De asemenea, cei doi rromi sint obligati sa-i plateasca soferului Ioan Iliescu despagubiri in valoare de 2,6 milioane de lei. Parintii minorului Catalin Stanescu au fost obligati, ca parte responsabila civilmente, sa-i achite taximetristului Vasile Sachelariu suma de 750.000 de lei, reprezentind despagubirile civile.

La data de 24 noiembrie 1997, cei doi rromi au platit unui taximetrist din zona Tatarasi suma de 40.000 de lei pentru o cursa la Ciurea. Pe drum, acestia s-au asezat pe bancheta din spate si s-au inteles pe tiganeste sa-l tilhareasca pe sofer. La marginea satului, infractorii l-au luat pe taximetrist la bataie si i-au pus acestuia cutitul la git. Ioan Iliescu a scapat cu viata printr-o minune, sarind in curtea unui gospodar din sat. Rromii au furat din masina tot ce se putea fura: un radiocasetofon auto „Pioneer”, o haina Faciba, 10 casete audio, acte personale si 600.000 de lei.

Pentru a scapa de urmarirea penala, minorul Catalin Stanescu a fugit si a stat ascuns in judetul Maramures, la rude, unde a fost descoperit si arestat de politisti. Impreuna cu alti doi rromi, Dragos si Eugen Stanescu,

Catalin a participat la o alta infractiune de tilharie, a carei victima a cazut taximetristul Vasile Sachelariu. Acesta a fost snopit in bataie in zona rondului CUG si deposedat de suma de 750.000 de lei. Agresorii n-au plecat cu mina goala, ci i-au sustras soferului doua roti de rezerva din portbagajul masinii. Pe linga pedeapsa primita, cei doi tilhari vor fi obligati sa plateasca suma de 1,2 milioane de lei, reprezentind cheltuielile judiciare catre stat.loading...

Adauga un comentariu