Calatorii

Doi piloti s-au luat la bataie in avion si erau sa produca o tragedie. Motivul conflictului

Publicat: 27 iul. 2018
9

Incident uluitor la bordul unei aeronave Iraqi Airways, cu peste 150 de pasageri la bord. 

Avionul Iraqi Airways a decolat fara probleme de la Mashhad, in Iran, insa cei peste 150 de pasageri au fost cat pe ce sa nu ajunga niciodata la Bagdad, din cauza unei dispute intre pilot si copilot, care s-au certat dintr-un motiv putin plauzibil – mancarea, relateaza AFP.

Media si retelele sociale irakiene au intrat imediat pe firul incidentului, pe care l-au tratat foarte critic sau cu ironie, determinand compania nationala sa emita un comunicat de presa.

“Sunt piloti sau soferi de microbuz?”, s-a intrebat un internaut, referindu-se la soferii care ruleaza pe strazile din Irak in mare viteza, motiv pentru care au devenit un veritabil cosmar pentru ceilalti automobilisti.

Ministerul Transporturilor a deschis o ancheta in cazul celor doi piloti care au avut o disputa in timpul zborului”, a anuntat Iraqi Airways miercuri seara intr-un comunicat, fara a preciza cand a avut loc incidentul.

Compania nu a furnizat motivul discordiei din avionul care avea la bord 157 de pasageri si membri ai echipajului.

Insa intr-o scrisoare adresata conducerii, care a putut fi consultata de AFP, copilotul afirma ca, atunci cand avionul era in zbor, “tonul a urcat in discutia cu pilotul pentru ca el refuza ca o stewardesa sa-mi aduca masa sub pretextul ca nu i-am cerut autorizatia”.

Dupa ce a luat el insusi masa, a adaugat el, pilotul “a folosit un vocabular inadecvat” si apoi l-a “lovit si insultat, ceea ce a provocat venirea unui membru al securitatii”.

Cei doi barbati au reusit in cele din urma sa aterizeze avionul, dar odata ce aparatul de zbor a ajuns la Bagdad “pilotul mi-a adus din nou insulte si m-a lovit”. In aceste conditii, pledeaza el, “a trebuit sa ma apar”.

Iraqi Airlines anunta ca i-a suspendat pe cei doi barbati si promite ca “nu vor putea scapa sanctiunilor celor mai dure (…) precum interdictia de a zbura pe viata”.

Adauga un comentariu