Cancan ultimă oră

Doi pinguini prea îndrăgostiți de sushi au fost ‘reținuți’ de poliție – VIDEO

Publicat: 15 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi pinguini prea îndrăgostiți de sushi au fost reținuți de poliție - VIDEO

Într-o încercare de a-și face viața mai simplă, o pereche de pinguini de talie mică a fost surprinsă cuibărind sub o rulotă din care se vinde sushi în gara Wellington, în plin centrul capitalei Noii Zeelande. Pentru a-și aduce la îndeplinire planul, păsările, în mod evident, atrase de mirosul de pește, au reușit chiar să traverseze chiar și un bulevard cu patru benzi de circulație, destul de circulat.

Într-o postare amuzantă pe Facebook, poliția din Wellington anunța, luni, că cei doi pinguini ”vagabonzi”, reținuți temporar, au fost puși în libertate în zona portului Wellington.

Pinguinii au fost prinşi şi plasaţi într-un adăpost asemănător unui cuib, în care au fost puse crenguţe şi iarbă, pentru a se simţi confortabil. Numai că, deşi pinguinilor părea să le placă noul adăpost, în dimineaţa următoare păsările dispăruseră din nou, iar autorităţile de mediu din Noua Zeelandă erau îngrijorate că vor încerca să ajungă iarăși în centrul capitalei, riscând să fie călcate de maşini. Șoferilor li s-a recomandat să fie atenţi în zona portului şi a gării din Wellington.

Circa 600 de perechi de pinguini și-au făcut cuib în zona portului Wellington.

”Vom continua să vedem pinguini în centrul Wellingtonului şi în apropierea portului, pentru că unele păsări, mai aventuroase, caută zone noi pentru cuibărit”, a explicat biologul Graeme Taylor.

”Unii dintre aceşti pinguini vor intra în contact cu oamenii”, a mai spus el adăugând că acest lucru nu ar fi o problemă, dar există riscul ca păsările să fie călcate de maşini.

Adauga un comentariu