National

Doi polițiști au fost atacați cu bâte și pietre de către cincizeci de localnici. Aceștia au fost solicitați să aplaneze un conflinct

Publicat: 16 aug. 2020
Doi polițiști au fost atacați cu bâte și pietre de către cincizeci de localnici. Aceștia au fost solicitați să aplaneze un conflinct
Doi polițiști au fost atacați în timp ce încercau să aplaneze un conflict

Doi polițiști au fost atacați cu bâte și pietre de către cincizeci de localnici după ce au fost chemați să aplaneze un conflict izbucnit între trei persoane din localitatea Nușfalău din județul Sălaj. Pentru a-i opri pe scandalagii, oamenii legii au fost nevoiți să tragă opt focuri de armă.

Conform informațiilor furnizate de Sindicatul Europol, doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sălaj au fost chemați să aplaneze un scandal izbucnit între trei persoane. Când au ajuns la fața locului s-au adunat peste cincizeci de persoane care aveau asupra lor bâte. Polițiștii au fost amenințați că dacă vor interveni, vor fi bătuți iar autospeciala acestora va fi distrusă.

„Pentru a calma spiritele cei doi polițiști au fost nevoiți să tragă opt focuri de avertisment, aspect care nu i-a intimidat pe cetățenii cu drepturi care s-au considerat «abuzați» și au aruncat cu pietre spărgând parbrizul autospecialei și provocând mai multe avarii elementelor de caroserie”, se arată în mesajul transmis de sindicaliști.

Rerezentanții Sindicatului Europol i-au transmis un mesaj tranșant ministrului de Interne, Marcel Vela, prin care îl avertizează că „nu este de ajuns să fim cu legea și cu ochii pe acești rău-făcători”, fiindcă „pe zi ce trece, e tot mai limpede că pachetul legislativ privind autoritatea polițiștilor trebuie reformat în mod radical pentru a nu mai fi nevoiți să ne plângem eroii”.

Doi polițiști au fost grav răniți în timpul unei intervenții. Suspecții au fost împușcați

Doi polițiști au fost la un pas de tragedie din Dâmbovița. Aceștia au intervenit duminică seară la un scandal în localitatea Văcărești. Doi frați au fost împușcați de oamenii legii după ce i-au atacat pe polițiști. Unul dintre oamenii legii s-a alesd cu o tăietură pe corp iar celălalt a rămas fără câteva degete. Aceștia au fost atacați cu coasa.

„IPJ Dâmbovița a fost sesizat prin 112 despre faptul că, în comuna Văcărești, un bărbat, aflat în stare de ebrietate, e violent la adresa trecătorilor. La fața locului a intervenit un echipaj de poliție, moment în care agresorul a fugit în curtea de domiciliu și a ieșit cu o coasă, agresându-i pe cei doi polițiști. Avand în vedere pericolul iminent (atacul cu o coasă), unul dintre agenții de poliție a efectuat un foc de armă către agresor. În timpul altercației, a intervenit și fratele agresorului, în atacul asupra polițiștilor. Acesta a fost împușcat în picior de către agentul de poliție”, a transmis IPJ Dâmbovița.

Cei patru au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție dar și membrii ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale (S.A.S.) .

„Foarte rău va arăta România în câțiva ani. Eu spun ca jurnalist, care scrie de 30 de ani despre justiție. Recent am scris despre cazuri de indivizi interlopi din Sintești care dădeau țepe la bănci. Știu de dosare. Sunt atâtea dosare la toate bogățiile pe care le afișează indivizii aceștia. În spatele acestor bogății se află mormane de dosare penale pe care domnii procurori, unii din ei, nu toți, le țin acolo. Trebuie făcut ceva pentru că, altfel, aceste clanuri se vor dezvolta atât de mult încât iată, deja se și vede, autoritățile sunt depășite, nu mai pot să facă nimic. Poliția a devenit apărătoarea acestor clanuri”, a declarat Răzvan Savaliuc.
Adauga un comentariu