National

Doi polițiști au fost grav răniți în timpul unei intervenții. Suspecții au fost împușcați

Publicat: 09 aug. 2020
ALT=«Doi polițiști au fost atacați în timpul unei intervenții»
Doi polițiști au fost atacați în timpul unei intervenții

Doi polițiști au fost la un pas de tragedie din Dâmbovița. Aceștia au intervenit duminică seară la un scandal în localitatea Văcărești. Doi frați au fost împușcați de oamenii legii după ce i-au atacat pe polițiști. Unul dintre oamenii legii s-a alesd cu o tăietură pe corp iar celălalt a rămas fără câteva degete. Aceștia au fost atacați cu coasa.

„IPJ Dâmbovița a fost sesizat prin 112 despre faptul că, în comuna Văcărești, un bărbat, aflat în stare de ebrietate, e violent la adresa trecătorilor. La fața locului a intervenit un echipaj de poliție, moment în care agresorul a fugit în curtea de domiciliu și a ieșit cu o coasă, agresându-i pe cei doi polițiști. Avand în vedere pericolul iminent (atacul cu o coasă), unul dintre agenții de poliție a efectuat un foc de armă către agresor. În timpul altercației, a intervenit și fratele agresorului, în atacul asupra polițiștilor. Acesta a fost împușcat în picior de către agentul de poliție”, a transmis IPJ Dâmbovița.

Cei patru au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție dar și membrii ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale (S.A.S.) .

„Foarte rău va arăta România în câțiva ani. Eu spun ca jurnalist, care scrie de 30 de ani despre justiție. Recent am scris despre cazuri de indivizi interlopi din Sintești care dădeau țepe la bănci. Știu de dosare. Sunt atâtea dosare la toate bogățiile pe care le afișează indivizii aceștia. În spatele acestor bogății se află mormane de dosare penale pe care domnii procurori, unii din ei, nu toți, le țin acolo. Trebuie făcut ceva pentru că, altfel, aceste clanuri se vor dezvolta atât de mult încât iată, deja se și vede, autoritățile sunt depășite, nu mai pot să facă nimic. Poliția a devenit apărătoarea acestor clanuri”, a declarat Răzvan Savaliuc.

Nu este pentru prima dată când oamenii legii au fost răniți în timpul intervențiilor

Un bărbat băut a făcut scandal, marți, 21 aprilie 2020, în localitatea Bolintin Vale, amenințând polițiștii, pe care i-a atacat cu un cuțit. Individul a fost împușcat în picior de agenții care au intervenit.

„La data de 21.04.2020, Poliția Bolintin Vale a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o persoană a ieșit pe strada Palanca din orașul Bolintin Vale, cu o butelie și face scandal. În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat 4 polițiști și 2 jandarmi, fiind identificată persoana în cauză, ca fiind un bărbat de 31 de ani, aflându-se în stare de ebrietate.

Acesta se afla în mijlocul străzii, având asupra un cuțit, fiind somat de către polițiști să lase cuțitul, însă acesta și-a pus cuțitul la gât, amenințând că se sinucide. Astfel, s-a încercat imobilizarea persoanei în cauză, moment în care, acesta a încercat să atace polițiștii cu cuțitul. Polițiștii au folosit armamentul din dotare, trangând două focuri în plan vertical și unul asupra persoanei în cauză, împușcându-l în picior.

Victima urmează să fie transportată la spital pentru acordarea de îngriji medicale. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale”, anunță Poliția.

Adauga un comentariu