Actualitate

Doi primari ieseni, suspecti de trafic cu tigari! Detalii incredibile – UPDATE, VIDEO

Publicat: 10 dec. 2014
1
UPDATE ora 12:15 – In urma cu putin timp, primarul comunei Popesti a sustinut ca nu este implicat in aceasta actiune si ca totul a fost o neintelegere.
„Sotia mea se ocupa de un magazin pe care-l avem in localitate. Nu stiu cate pachete s-au ridicat, este un I.I.( n.r. intreprindere individuala), nu o societate. Probabil cei ce s-au ocupat cu distributia tigarilor au ajuns si pe acolo”, a spus Vasile Lupu, primarul comunei Popesti.

STIRE INITIALA – Doi reprezentanti ai administratiei publice iesene sunt cercetati pentru trafic cu tigari. Procurorii D.I.I.C.O.T au dispus o serie de masuri pentru destructurarea unei retele de tigari, mai multe persoane din judetul fiind chemate la audieri. Printre acestea se numara si primarul comunei Popesti, Vasile Lupu, dar si primarul din Costesti, Aurel Doaca. Asupra celor doi planeaza suspiciunea ca ar face parte dintr-o astfel de retea de trafic cu tigari.

Citeste si:Soc in administratia ieseana. Primar si fost primar din judet trimisi in judecata pentru coruptie

„Peste 620.000 de tigarete, 300.000 de lei, aproape 5.000 de euro si peste 2.800 de litri alcool au fost ridicati, pana in prezent, in urma perchezitiilor efectuate, in aceasta dimineata, de politistii structurilor de combatere a criminalitatii organizate. La activitatile care vizeaza destructurarea mai multor grupari infractionale specializate in contrabanda cu produse accizabile participa aproape 1.000 de politisti cu 800 de autospeciale. Pana in prezent, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau au ridicat de la imobilele perchezitionate circa 600.000 de tigarete fara documente legale de provenienta. De asemenea, au fost ridicati peste 300.000 de lei, precum si aproape 5.000 de euro. De asemenea, in urma activitatilor desfasurate de politisti, pe raza judetului Buzau, au fost depistate doua fabrici ilegale de producere a tigaretelor a caror productie a fost sistata. Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov au ridicat aproape 22.000 de tigarete, precum si peste 2.800 de litri de alcool, bunuri ce erau detinute fara respectarea prevederilor legale. La activitatile coordonate de Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane participa aproape 1.000 de politisti cu 800 de autospeciale de politie.

Citeste si:Alesii din judet se vor intalni maine sa discute despre buget

Reamintim faptul ca, in dimineata zilei de 9 decembrie a.c., a fost declansata o ampla actiune pentru destructurarea mai multor grupari infractionale specializate in contrabanda cu produse accizabile. Au fost efectuate peste 260 de perchezitii, in judetele Brasov, Maramures, Iasi, Neamt, Suceava, Buzau, Bacau, Galati, Braila, Suceava, Vaslui si  Neamt.
110 persoane urmeaza a fi conduse la audieri. Suportul de specialitate al activitatilor a fost asigurat de Directia de Operatiuni  Speciale din cadrul IGPR , SRI si DIPI. Activitatile s-au desfasurat sub supravegherea mai multor unitati teritoriale ale D.I.I.C.O.T”, se arata in decizia D.I.I.C.O.T.
 
 
Comentarii
  • Aurel Doaca face de 3 ani trafic cu tigari credea ca nul mai prinde nimeni sal controleze si la magazine za vada cata evaziune a facut olus cat a furat din primarie

    • Hotul ala de Doaca era protejat de Crasmaruc politistul care face numai abuzuri si dosare la comanda sper ca D I I C O D sasi faca datoria

  • Si ce daca fac primarii contrabanda cu tigari? Si eu fac, care-i problema? Si la restaurantul meu sunt tigari fara timbru din Republica Moldova. „LEGEA ESTE PENTRU FRAIERI, NU PENTRU PRIMARI”

Adauga un comentariu