Eveniment-Social

Doi reprezentanţi ai Universității Alexandru Ioan Cuza au relatat despre implicare, proiecte şi strategiile ce vizează dezvoltarea noastră, în lumina reflectoarelor Platoului BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 25 feb. 2020

Marți, 25 februarie 2020, la ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programată o nouă ediție utilă, motivantă și cu efect direct în zona schimbării mentalităţilor! Producția social media, transmisă pe Platformele Facebook BZI, BZI LIVE respectiv pe canalul YouTube a plecat de la acțiuni și procese cu un impact decisiv pentru comunitate. A fost vorba de transformări radicale și cu rezultate spectaculoase!

Despre implicare, proiecte, strategii ce vizează dezvoltarea noastră

Despre implicare, proiecte, strategii ce vizează dezvoltarea noastră alături de invitaţii: conf. univ. dr. Iulian Ihnatov, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi. Acesta face parte din Departamentul Finanţe, Monedă şi Administraţie Publică ce cuprinde specializările de licenţă Finanţe şi Bănci, Administraţie Publică, Economics and Finance (în limba engleză), (împreuna cu Departamentul Economie și Relații Internaţionale), precum şi programele de masterat Bănci şi Pieţe Financiare, Finanţe – Asigurări, Finance and Risk Management (în limba engleză) şi Administraţie Publică. Alături de domnia sa a fost prezentă și Felicia Ghermanschii, student în anul al III-lea la specializarea Finanţe – Bănci din cadrul FEAA.

Liceenii care au participat la cursuri atractive pentru fiecare specializare în parte ce au vizat instituţii financiar-bancare, publice, companii locale sau incubatoare de afaceri

În prim-planul ediției va fi Şcoală de vară pentru economiști – „EconomIS”, derulata anul trecut dar și cea care va avea loc anul acesta la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. E vorba de proiecte ROŞE susținute financiar de Banca Mondială și care vizează liceeni ce provin din medii defavorizate sau rurale. Concret, alături de cei doi invitați se va dialoga având ca reper program intens în care au fost direct implicați și care este diversificat prin care participanţii se pot familiariza cu facilitățile campusului studenţesc şi vor înțelege care sunt exigențele de calitate a pregătirii universitare.

În cadrul şcolii de vară EconomIS se vor organiza cursuri atractive pentru fiecare specializare în parte (ştiinţe economice, ştiinţe sociale şi politice) și ateliere de lucru de tipul unei simulări de examen

În cadrul şcolii de vară EconomIS au fost, anul trecut și în aceeași manieră va fi și anul acesta, organizarea de cursuri atractive pentru fiecare specializare în parte (ştiinţe economice, ştiinţe sociale şi politice) și ateliere de lucru de tipul unei simulări de examen, , pentru ca elevii participanți să trăiască cu adevărat viața de student economist. Au avut loc și vor avea loc vizite de studii la instituţii financiar-bancare >, publice >, companii locale, incubatoare de afaceri, în cadrul cărora partea teoretică/operaţională va fi îmbinată cu un joc de rol, cu implicarea elevilor din grupul ţintă.

Antrenați în competiții sportive, activități recreative şi evenimente culturale

Elevii au fost și vor fi antrenați în competiții sportive, activități recreative şi evenimente culturale prin intermediul cărora vor stabili mai uşor legături cu ceilalţi participanţi, vor participa la activităţi comune şi vor cunoaşte mai bine patrimoniul artistic şi cultural al Iaşului universitar, fapt care va contribui la înțelegerea perspectivelor pe care viața de student le presupune. Prin proiectul ROŞE se decontează integral costurile de transport, cazare și masa pentru participanții la cursul EconomIS primind şi un kit (trusa participantului) care conține: rucsac, tricou, şapcă, agendă, pix, memory stick etc.

Aproximativ 400 de beneficiari

De reamintit că, doar anul trecut, în perioada 30 iunie – 21 iulie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași a desfăşurat opt şcoli de vară finanţate din Proiectul privind Învăţământul Secundar (ROŞE) de către Banca Mondială. Astfel, aproximativ 400 de elevi de liceu, cu precădere dezavantajaţi social, participa la cursuri, ateliere de lucru, vizite de studiu şi alte activităţi concepute pentru încurajarea finalizării de către aceştia a studiilor liceale şi pentru facilitarea continuării educaţiei la nivel universitar. Aşa se va întâmpla și anul acesta.

„Şcolile de vară îi pot ajuta pe liceeni să ia odecizie informată şi realistă cu privire la viitorul lor, în acord cu particularităţile şi dorinţele fiecăruia”

Aşa se va întâmpla și anul acesta. „Şcolile de vară îi pot ajuta pe liceeni să ia o decizie informată şi realistă cu privire la viitorul lor, în acord cu particularităţile şi dorinţele fiecăruia.Vor pătrunde în > vieţii academice nu oriunde, ci la cea mai veche universitate a României moderne şi vor afla mai multe despre domeniul care îi pasionează, cu ajutorul colegilor noştri şi al studenţilor implicaţi în program. Cred că prin aceste programe se poate declanşa sau dezvolta dorinţa de a veni să studiezi la >, a transmis prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public la Universitatea Cuza.

Specialist în sectorul financiar bancar

Trebuie arătat ca universitarul Iulian Ihnatov are ca zone de specialitate și predare managementul financiar, moneda şi creditul, economia monetară sau finanțele corporative. Și din aceste perspective va dialoga reprezentantul FEAA. De punctat ca, alături de, alți colegi din ţară, acesta a semnat o scrisoare prin care era solicitat a se renunța la Ordonanța 114 din 2018 care cuprindea și măsură intitulata genetic „taxa pe lăcomie”. Semnatarii documentului afirma că „taxa pe lăcomie” aducea o atingere gravă sistemului bancar şi pune în mare pericol stabilitatea macroeconomică a unei naţiuni şi viitorul acesteia pe perioade lungi de timp.loading...

Adauga un comentariu