International

Doi schiori RENUMITI au MURIT ingropati in zapada in urma unei avalanse

Publicat: 01 oct. 2014
1
Corpurile a doi practicanti renumiti ai skiului extrem, Andreas Fransson si JP Auclair, au fost gasite marti in regiunea muntoasa Aysen, din sudul Chile, au anuntat serviciile de salvare locale, relateaza agentia France Presse.
Doi schiori renumiti au murit intr-o avalansa in Anzii chilieni. Cei doi schiori au disparut luni dupa producerea unei avalanse.

Citeste si:Cabana unde poti sa stai gratis, cu o conditie – FOTO

 
Suedezul Andreas Fransson, 31 de ani, si canadianul JP Auclair, 37 de ani, au fost surprinsi luni de o avalansa in timp ce escaladau unul unul dintre cele mai inalte varfuri din Patagonia, muntele San Lorenzo, aflat in apropierea frontierei cu Argentina.
Schiorii, care se aflau in zona pentru realizarea unui documentar, au efectuat un apel de urgenta prin telefon insa conditiile geografice din zona a impiedicat localizarea lor cu exactitate.
Corpurile lor au fost gasite la o altitudine de 3.700 de metri, pe creasta argentiniana a masivului muntos, intr-o zona foarte dificila pentru efectuarea interventiei. Alti doi suedezi care ii insoteau au scapat teferi din avalansa.
Adauga un comentariu