Titlurile zilei

Doi indivizi au bătut doi polițiști! S-au tras focuri de armă! Polițiștii au ajuns la spital, iar golanii în arest!

Publicat: 16 ian. 2020

Procurorii ieșeni au deschis un dosar penal pentru ultraj, după ce doi agenți de Poliție au fost agresați de niște săteni. Incidentul a avut loc în urmă cu două nopți, în comuna Mironeasa, din județul Iași. Viceprimarul din comună susține că incidentul a pornit de la membrii unei familii din localitate, care s-ar fi agresat

Doi polițiști din comuna Mironeasa, județul Iași, au ajuns la spital după ce au fost bătuți de două persoane. Incidentul extrem de grav a avut loc în timp ce șeful de Post de Poliție din Grajduri, de 26 de ani, și adjunctul șefului de Post de Poliție din Mironeasa, de 28 de ani, interveneau la o sesizare făcută prin intermediul numărului unic pentru situații de urgență 112.
Astfel, procurorii din carul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au întocmit ieri un dosar penal pentru ultraj, după ce cei doi polițiști au fost bătuți marți seară, în timp ce interveneau pentru aplanarea unui conflict.

Surse judiciare au afirmat că, marți seară, agenții au fost chemați pentru a aplana un conflict la un imobil din comuna Mironeasa. Când au ajuns la locul solicitării, scandalul a degenerat. Doi dintre scandalagii au lovit polițiștii în repetate rânduri. Pentru a scăpa, șeful de Post de Poliție a fost nevoit să tragă două focuri de avertisment în plan vertical. De asemenea, pentru a calma situația, a fost nevoie de intervenția Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS), din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Cinci persoane, reținute

După incident, cei doi polițiști agresați au mers la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, pentru a primi îngrijiri medicale. Aceștia au ajuns în jurul orei 3:00 în UPU, ei fiind ulterior transferați la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași.

„Ambii pacienți au suferit câte un traumatism cranio-facial și câte o contuzie toraco-abdominală. Aceștia au fost direcționați pentru evaluare la Spitalul de Neurochirurgie”, a precizat ieri prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, coordonatoarea UPU-SMURD Iași.

Pe de altă parte, în cursul zilei de ieri, mai multe persoane au fost aduse la audieri, pentru ca anchetatorii să poată clarifica situația. Din informațiile deținute, procurorii ieșeni au dispus deja rețineri în acest caz, urmând ca, cel mai probabil în cursul zilei de astăzi, să fie formulate și propuneri de arestare preventivă, sub acuzația de ultraj.

„În acest caz au fost reținute cinci persoane, cu calitatea de suspecți pentru comiterea infracțiunii de ultraj prin lovire”, a menționat aseară Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

De asemenea, contactat telefonic de către reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, viceprimarul comunei Mironeasa, Dumitru Curcudel, a declarat că a auzit despre incident.

„Da, am auzit că a fost o problemă. În acea parte de sat, în pădure la Mironeasa, există o familie mai extinsă, fiind vorba despre șapte frați numiți Petrăchiuță. În trecut au mai fost probleme, fiind destul de agresivi. Am înțeles că a fost vorba inițial despre un conflict între ei, iar mama lor ar fi fost cea care sunat la 112, ca să vină Poliția să îi despartă. Ei s-au mai bătut în trecut… Și am înțeles că ar fi agresat doi polițiști”, a declarat ieri seară viceprimarul din comuna Mironeasa.loading...

Comentarii
  • legi de kkt , impuscati citiva mirlaneti sau colorati si s a vedeti ce se calmeaza salbaticiunile !dar sigur vor primi niste amenzii pe care nu le vor plati si vor continua cu scandaluri si batai !

Adauga un comentariu