Titlurile zilei

Doi soți din Iași oferă tratamente faciale și corporale gratuite victimelor din accidente rutiere! Tinerele în scaune cu rotile, care au venit în clinică, au fost impresionate. „A plâns când s-a văzut în oglindă” – FOTO/VIDEO

Publicat: 29 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi soți din Iași oferă tratamente faciale și corporale gratuite victimelor din accidente rutiere Tinerele în scaune cu rotile care au venit în clinică au fost impresionate. A plâns când s-a văzut în oglindă - FOTOVIDEO
Manuela și Liviu Manea au înființat o întreprindere socială cu 100.000 de euro, fonduri europene, și oferă tratamente faciale și corporale gratuite persoanelor cu dizabilități, care fac parte din grupuri vulnerabile

Manuela și Liviu Manea au înființat o întreprindere socială cu 100.000 de euro, fonduri europene, și oferă tratamente faciale și corporale gratuite persoanelor cu dizabilități, care fac parte din grupuri vulnerabile. Cu banii primiți au achiziționat un echipament și au creat 5 noi locuri de muncă. Până acum, opt persoane care au ajuns în scaune cu rotile după ce au fost implicate în accidente rutiere au beneficiat de tratamente gratuite

Una dintre întreprinderile sociale înființate cu fonduri europene în Iași este a soților Manuela și Liviu Manea. În anul 2020 au depus proiect european și au obținut 100.000 de euro pentru a înființa o întreprindere cu componentă socială. Cu banii primiți au achiziționat echipamente pentru modelare corporală, un pat special pentru aceste persoane cu dizabilități, au creat 5 noi locuri de muncă și au început să caute persoane din grupurile vulnerabile care să beneficieze gratuit de tratamente faciale și corporale.

„Pe lângă partea de estetică avem și partea socială. În anul 2020 am aflat de această oportunitate, înființare a unei întreprinderi sociale. Ne-am gândit că putem avea un impact pozitiv asupra comunității în care trăim și este o împlinire. Ne-am axat pe componenta socială identificând persoanele din grupurile vulnerabile, care sunt victime ale accidentelor rutiere. Din profiturile generate de la clienții noștri pot beneficia de tratamente de înfrumusețare, astfel încât să le facem viața mai frumoasă, să le crească stima de sine, să le ajutăm să treacă mai ușor prin trauma pe care au suferit-o”, spune Liviu Manea.

Liviu Manea, manager întreprindere socială: „Una dintre tinere a plâns când s-a văzut în oglindă. Era emoționată”

Potrivit managerului companiei, începând din vara acestui an, mai multe tinere din Iași care au fost implicate în accidente rutiere și au ajuns în scaune cu rotile au făcut tratamente corporale și faciale gratuite. Cea mai tânără beneficiară a ajuns în scaun cu rotile când avea doar 16 ani și a venit la clinica din Bucium pentru a face un tratament gratuit.

„Acum are 21 de ani. Până acum au fost la noi opt persoane, recomandate de Asociația Victimelor Accidentelor Rutiere, din Iași, dar și din alte județe. De exemplu, două persoane care au fost la evenimentul Atipic Beauty, care sunt din Craiova, au venit la noi și li s-au făcut tratamente faciale. Una dintre tinere a plâns când s-a văzut în oglindă. Era emoționată. Fiind din alt oraș, nu putea să vină de mai multe ori la epilare definitivă, pentru că această procedură necesită mai multe ședințe și s-a mers pe varianta tratamentului facial care a durat o oră și jumătate. Alte persoane care au venit la noi, tot persoane cu dizabilități, nu mai fuseseră niciodată într-o clinică de înfrumusețare. A fost ceva nou pentru ele și au beneficiat, cele mai multe, de ședințele de epilare definitivă”, mai spune Liviu Manea.

Victimele accidentelor rutiere beneficiază de mai multe tratamente în cadrul întreprinderii sociale din Iași

Alte persoane care au fost victimele accidentelor rutiere și au rămas cu cicatrici sunt consultate de medicii dermatologi pentru a găsi o metodă să le acopere.

„Avem și doi medici dermatologi care fac consultații și dacă avem solicitări pentru tratarea cicatricilor, încercăm să rezolvăm și această problemă apărută ca urmare a accidentelor rutiere. Medicii decid dacă este cazul să acopere acele cicatrici. Până acum am avut domnișoare și doamne, sperăm să vină și domni. Sunt persoane care nu au beneficiat niciodată de aceste servicii și au fost bucuroase că au ajuns la noi. Le place că sunt și servicii destinate persoanelor cu dizabilități. Patul unde se fac tratamentele se ridică, este special pentru persoanele cu dizabilități”, spune Manuela Manea, manager marketing în cadrul companiei din Iași.

Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare povestea unei mame din Iași care a înființat „Asociația la Timp„, pentru a-și salva fiul ce suferă de o boală gravă.

Tinerele în scaune cu rotile sunt exemple de oameni puternici

Poveștile fetelor în scaune cu rotile care au venit în clinica din Bucium au avut impact asupra angajatelor care s-au ocupat de ele.

„Am observat că fetele noastre care lucrează cu aceste persoane cu dizabilități ies mai vesele după ce termină ședințele. Sunt persoane care au reușit să își continue viața după traumele prin care au trecut, sunt reziliente și ne oferă lecții de viață importante. Noi nu avem un target privind numărul de persoane care pot să beneficieze gratuit de aceste servicii. Vrem să continuăm proiectul acesta și după ce se termină perioada de implementare. Ne-a mai sunat o doamnă care spunea că o rudă a murit într-un accident rutier, în urmă cu mulți ani, și vrea și ea tratamente gratuite, dar nu se încadrează în această componentă socială. Trebuie să fie persoane care într-adevăr să facă parte din aceste grupuri vulnerabile pentru că nu noi stabilim dacă sunt sau nu potrivite pentru a beneficia de aceste tratamente gratuite”, mai spune Liviu Manea, managerul companiei.

O altă întreprindere socială din Iași este a antreprenorului Cezar Călugăreanu, care oferă gratis ochelari persoanelor din grupuri vulnerabile.

Adauga un comentariu