Eveniment-Social

Doi tineri au furat 1,6 milioane de lei

Publicat: 17 ian. 2000

•Ei au trimis o fetita sa cumpere paine, pentru a distrage atentia vanzatorului

Iulian M. si Bogdan S., de 16 si respectiv 19 ani, au furat 1,6 milioane de lei. Modul de operare a fost ingenios, pentru reusita planului avand nevoie de o a treia persoana. Cu toate ca actiunea a fost bine pusa la punct, hotii au fost prinsi. Iulian provine dintr-o familie numeroasa si locuieste intr-o comuna din apropierea orasului. Nici tatal si nici mama sa nu au un serviciu dar lucreaza cu ziua si castiga banii necesari unui trai decent. Cu toate acestea, desi Iulian a absolvit clasa a IX-a la un liceu industrial iesean, nu si-a mai putut continua studiile deoarece caminul costa foarte mult si familia sa nu-si putea permite o asemenea cheltuiala.

Stand acasa, l-a cunoscut pe Bogdan, un tanar fugit de la domiciliu, care venea destul de des prin comuna in are locuia Iulian. Acesta i-a propus si chiar a reusit sa-l convinga pe Iulian sa participe la un furt. In comuna erau doua magazine alaturate, la care servea acelasi vanzator. Bogdan i-a spus lui Iulian sa gaseasca o modalitate prin care vanzatorul sa mearga la celalalt magazin in timp cei ei „opereaza” in liniste sertarul cu bani din prima dugheana. Mai intai, Iulian si-a trimis sora sa cumpere o paine la celalalt magazin.

Cand Bogdan se pregatea sa ia banii din sertarul tejghelei primului magazin, a intrat un cumparator, compromitandu-le actiunea. Pana la urma, in timp ce Iulian l-a tinut de vorba pe vanzator, Bogdan a furat cei 1,6 milioane de lei din sertar si a plecat linistit. „Mie mi-a dat dupa asta 520.000 de lei, dar nu am apucat sa fac nimic cu ei pentru ca am fost prins. Regret ce am facut si nu o sa mai merg niciodata la furat”, a declarat Iulian.loading...

Adauga un comentariu