Titlurile zilei

Doi tineri din Iași s-au crezut asasini plătiți să ucidă. Au intrat în casă peste un bărbat, l-au omorât, apoi au plecat fără vreo urmă de regret. Anchetatorii se întreabă dacă nu cumva sunt nebuni

Publicat: 14 mai 2021
Colaj: Casa în care a fost găsită victima decedată
Casa în care a fost găsită victima decedată și polițiștii criminaliști

Doi tineri au omorât un bărbat și au plecat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Alarma a fost dată de o verișoară de-a victimei, asta după ce nu l-a mai văzut și acesta nu i-a mai răspuns la telefon. Polițiștii au intrat în casa bărbatului și l-au găsit decedat. În cauză au deschis un dosar penal și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat. Cei doi indivizi care l-au ucis au ajuns la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, pentru expertiza medico-legală

Doi tineri au devenit criminali peste noapte. Fănuță Foază și Marcel Hoancă, de 36, respectiv 32 de ani, au fost ridicați de polițiști pentru că ar fi ucis cu sânge rece un vecin.

„În acest caz, există doi suspecți. Aceștia au fost preluați și duși la Institutul de Psihiatrie, din Iași, în vederea expertizării medico-legale psihiatrice. Cei doi sunt anchetați pentru omor. Din cercetările efectuate de medicul legist reiese că moartea victimei s-a datorat contuziei și delacerării cerebrale, produse în cadrul unui traumatism cranio-cerebral, cu fracturi de calotă și bază craniană. Pe lângă aceasta, victima a mai suferit o fractură deschisă de humerus drept (probabil că această leziune s-a produs în cadrul unei tentative de apărare)”, a declarat miercuri seară Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform anchetatorilor, cercetările continuă în acest caz. Trebuie precizat că, miercuri dimineață, o persoană din satul Cozia, comuna Costuleni, a alertat autoritățile cu privire la faptul că vărul ei, în vârstă de 58 de ani, nu este de găsit și nici nu mai răspunde la apeluri. Deocamdată nu se știe care a fost motivul crimei, însă localnicii spun că în urmă cu ceva timp victima l-a lovit pe unul dintre agresori, iar acum ar fi vorba despre o răzbunare.

Trupul neînsuflețit al victimei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Ulterior vor fi stabilite cauzele decesului. Surse din cadrul anchetei au precizat că bărbatul care a decedat nu ar fi avut prea multe șanse de supraviețuire, chiar dacă ar fi ajuns la spital la scurt timp după agresiune. Cert este că dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi agresori ar putea primi până la 25 de ani de pușcărie.

Un tânăr a fost omorât în bătaie din greșeală, după ce a fost confundat

În urmă cu câteva săptămâni, în satul și comuna Țibana, din județul Iași, a avut loc o crimă. Autoritățile au fost alertate cu privire la acest incident printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje medicale și de Poliție. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face altceva pentru victimă, decât să constate decesul acesteia. Cadavrul a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului în cazul lui Daniel Belehuță. La scurt timp de la producerea incidentului, polițiștii ieșeni au declanșat ancheta și, astfel, au ajuns la principalul suspect, Gheorghe Caparcea (38 de ani). Acesta a fost ridicat de oamenii legii și dus la audieri.

Astfel, anchetatorii au aflat că, de fapt, individul ar fi confundat victima cu un alt sătean, cu care suspectul avea un conflict mai vechi. Anchetatorii ieșeni au precizat că l-au reținut pe individul suspectat de comiterea crimei odioase, urmând ca Gheorghe Caparcea să fie dus în fața judecătorilor din cadrul Tribunalului Județean, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzația de omor.

„Victima, în vârstă de 23 de ani, și un martor se deplasau pe drumul public din satul și comuna Țibana, din județul Iași. La un moment dat, inculpatul, în vârstă de 38 de ani, a ieșit din curtea casei sale. Confundând victima cu o altă persoană, cu care se afla într-o stare conflictuală, suspectul a înjunghiat victima cu un cuțit tip baionetă. În urma incidentului, victima a suferit o plagă toracică cu hemotorax, hemopericard și plăgi cardiace, care au dus la decesul imediat”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Gheorghe Caparcea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru infracțiunea de omor.

Comentarii
Adauga un comentariu