Local

Doi tineri s-au cunoscut pe ascuns intr-un centru de plasament din Iasi. Ce a urmat intrece orice limita! FOTO, VIDEO

Publicat: 23 mart. 2015

@ Acelasi destin l-au avut amandoi, insa la 18 ani au luat o decizie radicala @ Au fost nevoiti sa faca un schimb care le-a modificat definitiv tot restul vietii @ Singurul lucru pentru care ei lupta acum sunt cateva suflete care au nevoie de tot sprijinul lor

Ca un episod dintr-un serial a inceput povestea sotilor Margarint, doi tineri uniti de aceleasi probleme care au pornit in lupta cu viata, insa au ajuns la capatul puterilor. In urma cu aproape 16 ani pe poarta Casei de Copii din Bucium ieseau un barbat si o femeie, ambii abandonati de catre parintii care nu i-au putut intretine. Barbatul a primit mostenire un apartament situat in zona Podu de Piatra, iar cu planuri de viitor infiripate bine in suflet s-a mutat impreuna cu viitoare lui sotie intr-un spatiu pe care il numeau „acasa”.

Ca fiecare familie au vrut sa caute de lucru, insa dupa cum spun ei au fost refuzati din cauza trecutului pe care l-au avut. Datoriile la intretinere se adunau, iar cheltuielile zilnice erau mult mai mari decat veniturile, de aceea au fost nevoiti sa faca o schimbare. Ambii au luat hotararea sa vanda apartamentul din Iasi apoi sa se mute intr-un sat, la o casa unde ar putea sa isi procure hrana mai usor, prin munca. Zis si facut, au gasit pe cineva cu care au facut schimb, au dat apartamentul pe o casa din comuna Popricani. Din acel moment viata cuplului Margarint s-a schimbat radical, pentru totdeauna. S-au mutat intr-o casa batraneasca cu doua camere si putin pamant cat sa poata cultiva legume. La scurt timp au inceput sa apara copiii, iar pana in acest moment au dat nastere la cinci suflete, patru fete si un baiat.

„Stiu cum e acolo de aceea nu o sa-i dau niciodata de langa mine”

Nenorocirile s-au tinut lant de sotii Margarint, iar acum au ajuns la capatul puterilor. Niciunul dintre soti nu a gasit de munca, singurii bani pe care ii fac sunt cei din munca cu ziua, insa toata iarna nu au fost chemati de nimeni. Greu le-a fost sa incalzeasca si camaruta in care stau impreuna cu copiii, zilnic tatal mergea intr-o livada si aduna uscaturi pentru a mentine flacara ce palpaia in gura sobei. Greu se descurca si cu mancarea, iar de conditii normale nu poate fi vorba.

„Ne descurcam foarte greu. Cred ca nu am mai mancat carne de cateva luni. Trebuie sa cumparam in fiecare zi macar o paine pentru ca fetelor le place mai mult ca mamaliga. Avem cateva pasari de la care luam din cand in cand cate un ou”, spune Lacramioara Margarit. Cel mai mare necaz pe care il au sotii Margarint este problema de sanatate cu care s-a nascut Maria, fetita lor in varsta de 5 ani. Fetita a fost diagnosticata cu picior stramb congenital si a fost operata de doua ori pana acum. In fiecare luna trebuie sa mearga cu ea la control, asta insemnand bani, bani pe care familia nu ii are. Si cum un necaz nu vine niciodata singur si fetita cea mica, Parascheva, in varsta de trei ani are si ea aceeasi problema. In ochii lor mici si patrunzatori nu se citeste deloc teama sau descurajarea. Singurul lucru prin care iti poti da seama ca exista vreo problema cu fetitele este forma picioarelor lor, insa zambetul si sclipirea din ochii lor dau de inteles ca totul se va termina cu bine.

Comentarii
  • Ce putea să urmeze decât că au început să se înmulţească ca iepurii ca să mânânce şi gura lor din alocaţia copiilor. Inconştenţa şi prostia sunt fără limite…dacă ştii că de abia te poţi întreţine singur, îţi mai arde şi de chinuit încă 5 copii. Unii ca ei trebuie sterilizaţi cu forţa ca pe câini, indiferent dacă au credcut la casa de copii sau intr-o familie normală, stai puţin şi te gândeşti nu îi dai înainte şi după aceea stai cu miloaga pe la vecini şi pe la autorităţi să îţi crească copiii.

  • Personal I-am cunoscut.O perioada I-am monitorizat , pana a venit aceea mostenire ,apartamentul si apoi casa de la Popricani .Vasile a fost angajat cu carte de munca aproape un an 2001\2002.Trebuia sa merg sa l trezesc sa vina la serviciu .I-am arat gradina ,ii dadeam rasaduri si le vindea la vecini,pana cand am mers sa vad gradina de legume.Apa ii curge prin curte , nu trebuie decat sa faca un canal , sa dea pe randul cu plante .Au in spate izlazul unde ar putea creste o vaca , sa aiba lapte la copii , dar , dar , sunt dependent de serviciile sociale .Fumatul , cafeaua , alcool , toata leafa pe aceste lucruri se ducea si mai venea sa-l si imprumut , avea cont mai mare decat salariul meu .Am ajutat , dar se pare ca nu -I pe cine .Pacat

Adauga un comentariu