Eveniment-Social

Doi traficanți de droguri din Iași au fost ridicați de mascați direct dintr-o sală de jocuri de noroc. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași sub coordonarea procurorilor DIICOT au efectuat și două percheziții domiciliare

Publicat: 03 oct. 2020
Polițiștii de la BCCO sub coordonarea procurorilor DIICOT au efectuat două percheziții după ce i-au ridicat pe traficanți dintr-o sală de jocuri de noroc
Peste o mie de pastile de ecstasy au fost găsite în urma perchezițiilor efectuate

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc

Descinderi în forță ale mascaților la Iași. Doi traficanți de droguri au fost ridicați de oamenii legii dintr-o sală de jocuri.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că cei doi inculpați au introdus, în mod repetat, în țară cantități importante de droguri de mare risc, în scopul comercializării acestora pe raza județului Iași. Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la data de 25.09.2020, cei doi inculpați au expediat din Bruxelles, Belgia, un colet, prin intermediul unei firme de transport internațional de persoane, în care se afla o cantitate mare de comprimate de MDMA, aceștia deplasându-se spre România cu același autocar ce a transportat coletul”, au precizat reprezentanții DIICOT.

Peste o mie de comprimate MDMA (ecstasy) au fost găsite la percheziții

Joi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat două percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 1.450 de comprimate MDMA (ecstasy), 8,56 grame de fragmente de comprimate MDMA (ecstasy), precum și alte bunuri care au legătură cu activitatea infracțională. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Marius Merinde și Narcis Gabriel Ciulin au fost ieri arestați preventiv pentru 30 de zile.

Vara aceasta, mai mulți traficanți de droguri au fost prinși la Iași

Mai multi traficanți de heroină au fost prinși la Iași vara aceasta.

„La data de 25.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat un număr de 21 de percheziții domiciliare pe raza municipiilor București și Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, potrivit DIICOT.

Traficanți de heroină, prinși la Iași după mai multe percheziții

În urma mai multor percheziții domiciliare făcute cu ajutorul Antidrog Iași, s-a realizat destructurarea uneia dintre cele mai mari rețele de trafic de heroină din România. La Iași au fost făcute șapte percheziții domiciliare. Mascații au descins și la casa lui Gruia Todică, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți locali.

„În fapt, s-a reținut că, la începutului anului 2018, pe raza municipiului Iași, s-a constatat o creștere a traficului de droguri de mare risc, respectiv heroină. În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că mai multe persoane din municipiul Iași, începând cu luna aprilie 2018, s-au aprovizionat cu droguri de mare risc – heroină din cartierul Ferentari, municipiul București, droguri pe care mai apoi le transportau în municipiul Iași și le dețineau atât în vederea consumului propriu, cât și în vederea comercializării către o clientelă tot mai vastă de consumatori de asemenea substanțe care în timp au devenit dependenți”, potrivit sursei citate.
Adauga un comentariu