National

Doi turisti au fost SALVATI in ultimul moment de salvamontisti

Publicat: 14 dec. 2014
1
Salvamontistii din Busteni i-au recuperat pe cei doi turisti ramasi blocati, sambata dupa-amiaza, pe un perete muntos intr-o zona foarte dificila din Masivul Bucegi, cei doi fiind condusi la refugiul Salvamont la finalul unei actiuni care a durat aproximativ sase ore.
Salvatorii montani au reusit sa-i recupereze, sambata seara, pe cei doi tineri turisti ramasi blocati pe un perete muntos din zona „Albisoara”, din Masivul Bucegi, a declarat seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Salvamontistii spun ca daca cei doi si-ar fi petrecut noaptea pe peretele muntos pe care au ramas blocati in timp ce se catarau sansele lor de supravietuire ar fi fost foarte scazute, in conditiile in care pe munte este foarte frig, bate vantul, iar cei doi nu se puteau misca.
Cei doi turisti recuperati de catre salvamontisti au ramas blocati, sambata seara, pe un perete muntos din Bucegi. In prima faza, salvamontistii au ajuns la ei dupa trei ore, insa nu s-au putut apropia la mai mult de o suta de metri de peretele muntos extrem de abrupt pe care cei doi tineri au ramas blocati. Ulterior, o alta echipa de salvatori a intervenit, cei doi fiind scosi cu ajutorul corzilor de alpinism.
Sursa: gandul.info 
Adauga un comentariu