Actualitate

Doi violatori au primit, in sfarsit, ceea ce meritau

Publicat: 27 ian. 2000

•Acestia erau cautati din luna aprilie a anului trecut •Ei au fost prinsi de sarbatori

Dupa mai multe luni, Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi a reusit sa finalizeze dosarul a doi violatori din comuna Holboca – Mihai Craciun (24 de ani) si Ovidiu Cotet (25 de ani) – pe care i-a trimis zilele trecute in judecata. Aceasta intarziere in solutionarea dosarului s-a datorat faptului ca, pana acum, cei doi s-au sustras urmaririi penale. La 18 aprilie 1999, insa, ei erau in satul lor si nici prin cap nu le trecea ca vor fi nevoiti sa-si impuna un auto-exil de aproape un an. In seara respectiva, in satul Orzeni – Holboca a fost organizat un bal, la barul lui Costica Golaescu.

Pe la ora 21, au venit aici si sotii Dumitru si Daniela Misinschi, insotiti de Puiu Emil Darabaneanu si prietena acestuia, Lucica Z. La bar se gasea si Mihai Craciun, impreuna cu Ovidiu Cotet. Dupa ce noii intrati s-au asezat la o masa, cei doi s-au apropiat si l-au intrebat pe Darabaneanu cine e cea de langa el. Au aflat ca femeia era divortata, ca avea un copil minor si ca venise insotita de el la bal. „Baietii” s-au hotarat s-o cunoasca mai bine si au invitat-o la dans. Fiind refuzati, au adoptat apoi o atitudine ostila fata de toti cei din grupul ei si s-au hotarat s-o urmareasca si s-o violeze.

Pe la ora 23, sotii Misinschi si insotitorii lor au plecat acasa, spre satul Rusenii Vechi. Craciun si Cotet, fara sa-i scape o clipa din ochi, s-au luat dupa ei. I-au ajuns dupa vreo 400 de metri si au sarit la bataie la cei doi barbati. L-au doborat pe Darabaneanu cu lovituri de pumn si de picioare in cap si in corp, dupa care s-au luat de Dumitru Misinschi. De frica, acesta si-a luat sotia si a fugit spre casa. Ramasi singuri cu Lucica Z., care primise si ea niste pumni pentru ca incercase sa-si ajute prietenul, au tarat-o intr-o vie situata la circa 30-40 de metri de locul confruntarii.

Craciun a trantit-o la pamant si Cotet a dezbracat-o. Dupa ce au imobilizat-o, Craciun a violat-o, urmat fiind de Cotet. La plecare, in loc de ramas bun, probabil, Craciun a mai violat-o o data. Dupa ce au condus-o pe o distanta de 10-15 metri, infractorii au abandonat apoi victima si, in urmatoarea zi, au parasit degraba localitatea. Femeia violata s-a indreptat catre locuinta sotilor Misinschi, unde a innoptat si, a doua zi, insotita de ei, s-a dus sa reclame violul la politia locala. Dupa aceea, toti trei si-au facut cate un certificat medico-legal.

Victima violului a necesitat ingrijiri medicale timp de trei zile, in urma loviturilor primite. Despre violatori s-a aflat mai tarziu ca, de teama repercursiunilor pe care urmau sa le suporte drept consecinta a celor savarsite, au plecat in judetul Timis, unde au lucrat pe la diverse familii, fara sa intretina o corespondenta cu rudele lor, pana in preajma sarbatorilor de iarna.

La Craciun, ei s-au intors sa-si petreaca sfarsitul de an in familie si, astfel, au putut fi retinuti si apoi arestati. In sarcina lor s-a retinut numai infractiunea de viol, intrucat cei doi barbati batuti de ei au refuzat sa depuna plangeri penale impotriva lor. Chiar si in aceste conditii, ei urmeaza sa-si petreaca un numar de ani – nu tocmai mic – in puscarie.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit