National

Doina Basescu, audiata la Parchet

Publicat: 07 nov. 2014
1

Doina Basescu, cumnata presedintelui Romaniei, a fost chemata pentru miecuri la audieri la Parchet intr-o cauza in care Bercea Mondial acuza doi procurori din Constanta ca au incercat sa musamalizeze un presupus trafic de influenta al lui Mircea Basescu prin flagrantul organizat impotriva unor membri ai familiei sale.

Doinita Basescu este asteptata sa dea o declaratie ca martor. Dosarul a fost deschis ca urmare a plangerii depuse de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, impotriva a doi procurori din Constanta care au organizat flagrantul impotriva copiiilor sai, ce a generat scandalul legat de posibilul trafic de influenta de care s-ar face vinovat Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei.

Rudele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost trimise in judecata pentru santaj, informa DNA in iunie 2014. Decizia are loc ca urma a denuntului depus de fratele presedintelui, Mircea Basescu.

Citeste si Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest: Decizia ICCJ este definitiva

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui Marius Cosntantin, ginerele lui Bercea Mondial, aflat in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunii de santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, pe sotia lui si fiica a lui Bercea Mondial, pe Ion Grinica Anghel, fiul minor in varsta de 17 ani al Izaurei Anghel, pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, aflat in penitenciar, in executarea unei pedepse dispusa intr-o alta cauza, si pe sotia lui Bercea Mondial, Fanica Anghel, si ei acuzati de savarsirea infractiunii de santaj.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca “la data de 01.11.2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat amenintari asupra unei persoane, constand in darea in vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro”. Persoana santajata este fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu.

“La data de 26.03.2014, Anghel Fanica si Anghel Florin au exercitat amenintari asupra unei persoane, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor. La datele de 26.05.2014 si 29.05.2014, inculpatii Constantin Marius, Anghel Izaura si Anghel Grinica Ion au exercitat constrangeri asupra persoanei vatamate, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit impreuna cu ceilalti doi inculpati suma de 10.000 euro de la persoana vatamata, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Citeste si Sida, ginerele lui Traian Basescu, s-a intalnit cu Bercea Mondial inainte ca interlopul sa intre in

Procurorii mai precizeaza ca “la data de 31.05.2014, inculpatul Anghel Florin, in cadrul unei discutii telefonice purtate din Penitenciarul Colibasi cu persoana vatamata, i-a solicitat acesteia sa isi retraga plangerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj investigata in prezenta cauza, astfel incat inculpatul Constantin Marius sa fie pus in libertate prin admiterea contestatiei formulate impotriva incheierii de arestare a Tribunalului Constanta”, amenintand ca “in caz contrar, va da in vileag, prin intermediul presei, fapte compromitatoare pentru persoana vatamata si pentru familia acesteia, respectiv implicarea ei in savarsirea unor infractiuni de coruptie, urmand sa disemineze si o presupusa inregistrare avand ca obiect aceste aspecte”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, cu propunerea mentinerii masurii arestarii preventive luate fata de inculpatul Constantin Marius si a masurii controlului judiciar luata fata de inculpatii Anghel Izaura si Anghel Grinica Ion.

Constantin Marius, ginerele lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, a fost arestat pentru savarsirea infractiunii de santaj, in stare de recidiva, in timp ce sotia lui, Izaura Anghel, si un minor in varsta de 17 ani sunt cercetati in libertatea, pentru santajarea lui Mircea Basescu.

Citeste si RAPORT: Nava Crisana, comandata de Mircea Basescu, a fost reparata cu costuri umflate si

In ordonanta de retinere intocmita de procurori se arata ca, la datele de 26 mai 2014 si 29 mai 2014, Marius Constantin “a exercitat constrangeri asupra unei persoane, denuntator in cauza, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie”. Ginerele lui Bercea Mondial i-a cerut lui Mircea Basescu sa-i dea 280.000 euro.

Procurorii precizeaza ca la data de 29 mai 2014, Marius Constantin a primit impreuna cu celelalte doua persoane suma de 10.000 euro de la Mircea Basescu, fiind prinsi in flagrant. Fata de celelalte doua persoane, inculpata Anghel Izaura si un minor (17 ani) s-a luat masura controlului judiciar.

Sursa: expresspress.ro

Adauga un comentariu