Local

Dolari confiscati de vamesi

Publicat: 17 nov. 2011
1

Inspectorii vamali de la Albita au descoperit miercuri seara 40.000 dolari ascunsi în cabina unui TIR si 40 grame de cannabis într-un microbuz. „La Biroul Vamal de Frontiera Albita s-a prezentat pentru control vamal, pe sensul de iesire din tara, un automarfar marca Mercedes, înmatriculat în Turcia, condus de un cetatean turc. În urma controlului amanuntit, inspectorii vamali au descoperit suma de 40.000 dolari ascunsa în autovehicul. Conform prevederilor legale în vigoare, autoritatea vamala a luat masura confiscarii sumei de 26.152 USD (18.885 euro) din totalul celor 40.000 USD (28.885 euro) descoperiti, precum si a sanctionarii contraventionale cu amenda în valoare de 3.000 lei a cetateanului în cauza”, a declarat Liana Barbu, purtatorul de cuvant al Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi.

Legislatia prevede ca persoanele fizice pot introduce sau scoate din comunitatea europeana bani sub forma de numerar, fiind insa obligate sa declare, în scris, sumele care depasesc 10.000 euro de persoana.

Tot in Vama Albita au fost gasite ieri dimineata 40 de grame de cannabis si 1.171 pachete de tigari, ascunse in coletele neinsotite din remorca unui microbuz ce venea din Republica Moldova si se îndrepta spre Italia. Soferul a fost amendat cu 5.000 lei, iar substanta interzisa a fost predata Politiei de Frontiera.

In aceeasi, la Biroul Vamal Sculeni, echipa de control formata din inspectori vamali si politisti de frontiera a descoperit 913 pachete de tigari ascunse în rezervoarele de combustibil a doua masini. In primul mijloc de transport, un VW Caddy, din 2005, au fost gasite 500 pachete de tigari ascunse în rezervorul de combustibil. Cea de-a doua masina, o autoutilitara Peugeot Partner, avea la rezervorul de combustibil decupat un capac de vizitare, lipit apoi cu spuma poliuretanica. Au fost descoperite 413 pachete de tigari. Masina a fost confiscata pentru ca avea modificari structurale. Fiecare sofer a fost amendat cu 8.000 lei.

Adauga un comentariu