Magazin

DOLIU! A murit un important artist din Romania!

Publicat: 03 dec. 2013

Purta pantofi din piele de strut si sculpta clopote cu semne numai de el intelese. Odata a incaltat un pian (Pianul No.1270), si acesta se mai poate vedea in holul Filarmonicii. Artistul insa a pierdut lupta cu viata.

Stefan Calarasanu, unul dintre cei mai importanti sculptori romani contemporani, autorul trofeului Festivalului Dramaturgiei Romanesti, s-a stins din viata aseara, la Timisoara. Avea numai 66 de ani.

Stefan Calarasanu s-a nascut in 9 martie 1947 la Turnu Severin si a absolvit in 1973 Facultatea de Arte din Timisoara. Cat a trait, a uimit cu operele lui si si-a atras deopotriva colectionari si o colectie de premii.

In 1998 a castigat Marele Premiu National ”George Apostu”, distinctie care poarta numele artistului in al carui atelier a ucenicit. A fost membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

A avut prima expozitie personala in 1982. In 2004 i s-a decernat Premiul pentru sculptura al UAP. Nu a castigat insa lupta cu cancerul, care i-a intrat in viata de curand, scrie pressalert.ro.

Operele lui populeaza cele mai frumoase orase. La Timisoara sunt in exterior doua, Clopotul libertatii si Compozitie. La lugoj sunt alte doua statui ale lui: Martir si Iisus Cristos. La Turnu Severin a ridicat Monumentul detinutilor politici, Clopotul de piatra in Resita, o Cruce in Cehia.loading...

Adauga un comentariu