Economic Local

DOLIU in breasla producatorilor de dulciuri

Publicat: 16 oct. 2013
1

Patronul grupului Haribo a murit la varsta de 90 de ani. Fiu al fondatorului grupului, Hans Riegel suferea de o tumoare la creier de care a fost operat in vara acestui an.

Din 2010, el impartea cu doi dintre nepotii sai – HansGuido si HansArndt – conducerea grupului, unde supraveghea activitatea serviciului de marketing.

Infiintat in 1920, la Bonn, de Hans Riegel Sr., grupul Haribo – acronim pentru „Ha” de la Hans, „Ri” de la Riegel si „Bo” de la Bonn – este prezent in 15 tari europene, are peste 6.000 de angajati si exporta in peste 110 tari micutii ursuleti din gelatina, capsunile Tagada si melcisori din lemn-dulce.

Cifra de afaceri anuala a grupului este evaluata la 2 miliarde de euro, potrivit unor surse citate de presa germana, intrucat grupul nu isi face publice rezultatele financiare.

Legenda spune ca, la lansare, Haribo a avut drept capital un sac de zahar, iar ca echipament a folosit un cazan, o placa de marmura si un cuptor din caramizi.

Succesul mondial al companiei a fost construit dupa Al Doilea Razboi Mondial, de Hans Riegel Jr. si fratele sau Paul, decedat in 2009, scrie realitatea.net

Adauga un comentariu