Sport

Doliu în fotbalul românesc. Un jucător profesionist de fotbal s-a stins din viață

Publicat: 08 mai 2022
Fostul fotbalist, Simion Mironaș, a murit la vârsta de 56 de ani

Lumea fotbalului din România este în doliu. Simion Mironaș, fotbalistul care a jucat la două echipe diferite în aceeași etapă a decedat astăzi. Fostul sportiv avea doar 56 de ani.

Fostul fotbalist, Simion Mironaș, a murit la vârsta de 56 de ani. El a fost un fotbalist profesionist român care a jucat ca fundaș. Anunțul trist a fpst făcut chiar de fostul său club la care a activat Gloria Bistrița, pe pagina oficială de Facebook.

”Fostul fundaş al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră nu mai puţin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame. Îţi mulţumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit nouă şi suporterilor Gloriei!”, a fost mesajul transmis de Gloria Bistrița-Năsăud, pe Facebook.

Cine a fost, de fapt, Simion Mironaș

Născut la 19 noiembrie 1965, în comuna Tarcău, județul Neamț, Simion  Mironaș a strâns 187 de meciuri în prima ligă, reușind 33 de goluri.

Mironaș a debutat pe 25 august 1991, în meciul FC Brașov – FC Argeș, ca jucător al piteștenilor. A mai evoluat în prima ligă la Gloria Bistrița și Dinamo București.

La nivel internațional, Simion Mironaș a disputat 2 meciuri de Cupa Cupelor (cu Dinamo) și 7 meciuri de Cupa UEFA (în tricoul Gloriei Bistrița).

Simion Mironaş este singurul fotbalist român care a jucat două meciuri în aceeaşi etapă, în sezonul 1994-1995, pentru Gloria, apoi pentru Dinamo, la diferenţă de câteva zile.
Adauga un comentariu