Local

Doliu în lumea medicală ieşeană. Prof. univ. dr. Mihai Radu Diaconescu a decedat

Publicat: 16 iun. 2021
medicul Radu Mihai Diaconescu în colaj cu UMF Iași
Zi de doliu în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Iaşi şi în lumea medicală. Astăzi, 16 iunie 2021, a murit prof. univ. dr. Mihai Radu Diaconescu

Zi de doliu în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Iaşi şi în lumea medicală. Astăzi, 16 iunie 2021, a murit prof. univ. dr. Mihai Radu Diaconescu.

Acesta a fost şeful Clinicii de Chirurgie generală din martie 1993 până în luna septembrie 2007 din cadrul Spitalului CF Iaşi. Mai mult decât atât, a fost marcant cadru didactic la UMF „Grigore T. Popa” Iaşi, dar şi reprezentant de seamă al chirurgiei ieşene.

Un alt medic ieșean a decedat în luna mai

19 mai 2021 a fost o altă zi neagră, în lumea medicală din Iaşi. Colectivul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iași a fost înmărmurit de durere. Şef Secţie Ortopedie Pediatrică, dr. Simona Lăcrămioara Gavrilescu, a murit.

„Colectivul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii Sf. Maria Iaşi regretă nespus trecerea în neființă a doamnei doctor Simona Gavrilescu, un OM deosebit și un profesionist desăvârșit. Mereu cu zâmbetul pe buze a îngrijit până la sacrificiu micuții pacienți. Prin întreaga sa activitate a fost un mentor pentru multe generații de studenți, dar și pentru mai tinerii colegi chirurgi sau ortopezi pediatri!
Dumnezeu să o odihnească în pace și lumină! Drum bun printre îngeri doamna doctor! Nu vă vom uita niciodată!”, a transmis colectivul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi.

Un medic din Hunedoara a decedat după ce s-a pozitivat cu Covid-19

În data de 26 aprilie 2021m medicul Lidia Dobrei a murit, iar lumea medicilor a fost din nou îndoliată. Reputatul medic din Hunedoara era internat în spital, de la începutul lunii aprilie, cu diagnosticul Covid-19.

Complicaţiile provocate de nemilosul virus au făcut ca aceasta să îşi piardă viaţa.

De profesie radiolog, Lidia Dobrei s-a stins din viaţă la vârsta de 67 de ani. Femeia era o profesionistă desăvârșită care știa cum să intre în inimile pacienților săi. Din nefericire, virusul nemilos a ajuns și la ea, i-a adus complicații și a ținut-o în spital mai multe zile.

Pe pagina personală de Facebook a vorbit într-o postare despre modul în care a ajuns să contracteze virusul.

„Am fost întrebată cum am am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luăm în brațe și le așezam pe scaun pentru a putea fi examinate. E riscul meseriei, indiferent de protecţie, spunea medicul radiolog.”

În aceeaşi postare, cadrul medical preciza faptul că virusul este real şi că oamenii ar trebui să se păzească de el și să respecte normele de protecție. Tot ea le mulțumea oamenilor care o încurajau să se facă bine și să plece din spital.

„Mulțumesc vouă, tuturor, pentru sutele de mesaje trimise zilnic și toate rugăciunile și gândurile voastre bune. Tratamentul e dur, dar Dumnezeu e bun cu noi. Fiți binecuvântați cu sănătate și o viață fără probleme, spunea medicul din Hunedoara”.

Corpul Lidiei Dobrei a cedat în fața bolii

Complicaţiile provocate de nemilosul virus au făcut ca, corpul Lidiei Dobrei să cedeze. În urma acesteia rămân o carieră remarcabilă și oameni pe care i-a salvat. Și-a dedicat viața în slujba pacienților pentru care a fost și medic și OM, oferindu-le o vorbă bună și mult optimism.

Comentarii
Adauga un comentariu