National

Doliu în lumea medicinei din România. A murit o legendă din acest domeniu

Publicat: 28 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doliu în lumea medicinei din România. A murit o legendă din acest domeniu

”Marea Doamnă a anesteziei și terapiei intensive”, Manuela Stănculescu, a decedat în urma unui anevrism de aortă.

”Astăzi 27 iunie 2020 Dr. Manuela Stănculescu, Marea Doamnă a anesteziei și terapiei intensive adresate pacientului oncologic, s-a mutat la Domnul! Prin dispariția distinsei și remarcabilei noastre colege Manuela Stănculescu, una dintre conștiințele curate ale lumii medicale Românești, întreaga noastră comunitate medicală este de astăzi înainte mult mai săracă. Va rămâne pentru totdeauna în memoria colegilor și a pacienților Domniei Sale prin exemplul său de devoțiune și empatie. Un ultim omagiu îi va putea fi adus Luni 29 Iunie ora 13.00 la Cimitirul din Sinaia. Condoleanțe familiei îndoliate!

Dumnezeu să o odihnească!
Cu adâncă tristețe,
În numele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă (S.R.A.T.I.):
Prof. dr. Șerban Bubenek – Președinte”, au fost cuvintele medicului ATI despre decesul doamnei doctor în vârstă de 82 de ani, , citate într-un comunicat de presă.

Dr. Manuela Stănculescu și anevrismul de aortă

Anunțul care a întristat toată comunitatea medicală fost făcut de medicul Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, și colegul doamnei doctor Manuela Stănculescu, ce a fost răpusă de un anevrism aortic, la vârsta de 82 de ani.

”De foarte multe ori această boală nu are nici un simptom. Alteori, datorită compresiei organelor învecinate de către dilataţia arterială, pacientul se poate plânge de constipaţie, dureri lombare sau abdominale. De obicei, în cazurile simptomatice anevrismul este în prag de fisurare sau rupere. Examenul necesar, pentru a stabili conduita terapeutică, este tomografia computerizată (CT) cu substanţă de contrast (angio-CT) sau RMN” este explicația anevrismului de aortă, postată de un spital din București.

 

 

 

Anul 2020 a răpus mai multe nume celebre din medicina Românească

Doctorul Victor Loghin, unul dintre cei mai iubiți și apreciați medici ORL-iști din Constanța a murit, la 70 de ani, răpus de un infarct. Al doilea în ultima lună.

Cunoscutul medic, un constănțean prin devenire, era, pe lângă un specialist de marcă, un om apreciat de zeci de mii de pacienți pe care i-a vindecat, cu zâmbetul pe buze, pus veșnic pe glume. Cu o politețe de boier școlit în străinătățuri, Victor Loghin era genul de om care își ridică, la propriu, pălăria în fața doamnelor. Era un intelectual care nu lipsea de la evenimentele culturale ale orașului. A cochetat și cu gazetăria, scriind editoriale în presa locală și în publicațiile de specialitate.

Doctorul Victor Loghin s-a născut în 30 septembrie 1949, la Aiud, în județul Alba. În 1973 a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul IMF București. Este absolvent de master class în terapia migrenei, la București, și în tratamentul vertijului, la Masstricht, Olanda. În 2001 a devenit și membru marcant al Societăţii medicilor scriitori şi publicişti din România, reușind să îmbine activitatea profesională, pe care o slujea cu dăruire, cu dragostea pentru scris. Va fi îngropat, miercuri, la Cimitirul Central din Constanța.

Adauga un comentariu