Cancan ultimă oră

Doliu în lumea muzicii. A fost găsită găsită fără puls, în camera sa

Publicat: 10 nov. 2020
Vanusa Santos Flores
Vanusa Santos Flores

Duminică dimineață o celebră cântăreață, cu peste 20 de discuri lansate de-a lungul carierei s-a stins din viață. Este vorba despre artista Vanusa Santos Flores, care a decedat la vârsta de 73 de ani, la un azil de bătrâni din oraşul Santos. Decesul a fost confirmat de angajaţii azilului de bătrâni, în care cântăreața era internată de mai bine de doi ani. O asistentă a observat că în jurul orei 5:30 Vanusa Santos Flores nu mai avea puls. Potrivit presei braziliene, cauza decesului ar fi legată de o insuficiență respiratorie. Asistenta a chemat o echipă din cadrul Unității de îngrijire de urgență (UPA), însă medicii n-au mai avut ce face şi au fost nevoiţi să constate decesul.

Vanusa Santos Flores a fost o artistă celebră, cu peste 20 de discuri lansate de-a lungul carierei sale și cu mai mult de 3 milioane de exemplare vândute. Cântăreața și compozitoarea a fost cunoscută pentru melodiile populare, dar a abordat şi genuri precum rock, funk american și samba.

Cum și-a petrecut ultima zi din viață?

Potrivit angajaților azilului de bătrâni, cântăreața s-a bucurat din plin de ultima zi de viață. Aceasta a fost vizitată sâmbătă de Amanda, fiica cea mare. Cele două au petrecut timp împreună, au cântat, au râs și au luat masa împreună.

Cel care se va ocupa de întreg procesul de înmormântare este fiul cel mare al artistei, Rafael Vannucci. Se pare că, potrivit presei internaționale, Vanusa Santos Flores fusese internată în Complexul spitalicesc Estivadores, din Santos, din cauza unei pneumonii severe și se afla aici de doi ani.

Fiul cel mare al artiste urmează să facă publice toate informațiile legate de procesul funerar, iar fanii îi pot aduce un ultim omagiu.

Cine a fost Vanusa Santos Flores

Vanusa Santos Flores s-a născut pe 22 septembrie 1947 în orașul Cruzeiro (SP), dar a crescut în Uberaba (MG). Cu peste 20 de discuri lansate de-a lungul carierei sale și cu mai mult de 3 milioane de exemplare vândute, cântăreața și compozitoarea a fost cunoscută pentru melodiile populare, dar a abordat şi genuri precum rock, funk american și samba.

Cariera ei a început de la o vârstă fragedă. La 16 ani, a cântat alături de grupul Golden Lions. În 1966, a avut succes cu piesa „Pra sempre chorar” și a început să cânte la TV Excelsior. În același timp, a participat la ultimele ediții ale programului Jovem Guarda. La scurt timp după aceea, s-a alăturat distribuției programului de divertisment „Adorabil trapalhões”, alături de Renato Aragão.

În anii 1970, a recompus hituri precum „Manhãs de Setembro”, la care a lucrat în parteneriat cu Mário Campanha, dar și balade precum „Visele unui clovn”, de Antonio Marcos și Sérgio Sá, precum și „Paralelas”, de Belchior. În 1972, s-a căsătorit cu Antonio Marcos. Cântăreţul a participat cu alte piese la cariera avută de Vanusa, precum „American Heart”, scrisă împreună cu Fagner.

Ea și-a povestit viața în autobiografia „Nimeni nu este o femeie cu impunitate” și în monologul muzical „Nimeni nu este blond din întâmplare”, care a avut premiera în 1999 la São Paulo. În 2005, a participat la evenimente și spectacole care comemorează 40 de ani de la apariţia Jovem Guarda, o mişcare culturală braziliană.

De asemenea, ea a câștigat atenția națională în martie 2009, când a cântat imnul Braziliei la Adunarea legislativă din São Paulo.

Adauga un comentariu