Magazin

Doliu in lumea muzicii populare. Cantareata ANGELA MOLDOVAN a murit

Publicat: 14 oct. 2013
1

Lumea folclorului e din nou in doliu. Angela Moldovan, una dintre cele mai iubite voci ale muzicii populare romanesti, a murit, anunta realizatoarea emisiunii „O data-n viata” de la TVR, Iuliana Tudor.

Nascuta pe 19 septembrie 1927, la Chisinau, Angela Moldovan s-a mutat de familie la Tirgu Mures, apoi la Timisoara si Suceava. A fost casatorita cu actorul Victor Moldovan, si cu textierul, scenaristul Mircea Block, autorul versurilor a mai multor binecunoscute cantece precum „Fata neichii”, „Sarba de la Deleni”, „Ia mai zi-i mai fluieras”, „Merge satul la cules”, „Dorul ma cata pe-acasa”.  In anul 1953 devine solista a Ansamblului „Barbu Lautaru”. Mai tarziu este acceptata in cadrul Ansamblului „Ciocarlia”. Apoi a castigat un concurs pentru un post de solista si a inceput sa cante in diferite spectacole, scrie realitatea.net.

Melodia cu care s-a lansat, in anii ’60, este „La Oglinda”, pe versuri de George Cosbuc. A urmat „Mi-am facut bundita noua”, cantec pe care l-a invatat de la bunica sa din Basarabia, si care a devenit cel mai mare hit al artistei, fiind preluat si de alte colege de breasla. A mai lansat numeroase alte piese: „Cine sta posomorata”, „Asta-i sarba maruntica”, „Mi-am pus dorul pe cantar”, „Fata neichii”. Este cunoscuta publicului larg si din aparitia in filmul „Veronica”.

Adauga un comentariu