Actualitate

Doliu în politica românească! Diplomatul George Ciamba a murit la doar 55 de ani

Publicat: 12 iul. 2021
George Ciamba, fost ministru de externe a murit
George Ciamba a murit la vârsta de 55 de ani. Acesta suferea de cancer

Diplomatul George Ciamba a murit la doar 55 de ani. Fost ambasador al României în Grecia, dar şi fost ministru al Afacerilor Europene, Ciamba suferea de cancer şi revenise de curând în țară.

Acesta a fost diplomat de carieră şi a activat ca ministru de Externe între noiembrie 2018 și noiembrie 2019. În calitatea de ministru al Afacerilor de Externe a gestionat prima Președinție română a Consiliului UE.

George Ciamba a murit la vârsta de 55 de ani

Vestea că a murit Goerge Ciamba a venit ca un şoc în rândul oamenilor. Acesta suferea de cancer şi avea doar 55 de ani. Înainte de a deţinea Ministerul pentru Afaceri Europene în Guvernul României, Ciamba a fost secretar de stat pentru Afaceri Bilaterale și Strategice în Spațiul Euroatlantic, între ianuarie 2017 și noiembrie 2018.

Între 2016 și 2017 a deținut funcțiile de Ambasador și de Reprezentant cu însărcinări speciale pentru diplomație economică. În această calitate, a contribuit la promovarea și derularea proiectelor economice în cadrul cărora România are interese strategice, precum și la consolidarea relației inter-ministeriale în vederea reprezentării economice externe. Acesta a fost membru în Partidul Social Democrat (PSD).

Comentarii
Adauga un comentariu