Din lumea filmului

DOLIU in ROMANIA! Vestea CRUNTA a acestei ZILE

Publicat: 31 mai 2017

Profesorul universitar si regizorul Gheorghe Dinu s-a stins din viata la varsta de 60 de ani, in urma unei scurte suferinte, a anuntat, marti, pe pagina de socializare, Uniunea Artistilor Plastici (UAP), filiala din judetul Maramures.

Acesta se afla de mai multe zile internat pe sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta din municipiul Baia Mare, in urma unei fracturi suferite la picior, plus alte probleme de sanatate care au agravat starea pacientului.

In cursul zilei de luni, jurnalistii din Baia Mare, pompieri militari, dar si necunoscuti au raspuns unui apel lansat pe pagina de socializare a acestuia in care se solicita sangele necesar unor transfuzii.

Vezi si O actrita cunoscuta a murit la 44 de ani

Gheorghe Dinu a debutat in cinematografie filmand alaturi de importanti regizori romani, printre care s-a aflat si regretatul Sergiu Nicolaescu.

Ulterior revenirii in orasul natal, Baia Mare, Gheorghe Dinu a lucrat ca si cameraman pentru TVR, TVR Cluj si Antena 1, iar o perioada lunga de ani a contribuit la startul unor televiziuni locale din Baia Mare, pregatind o noua generatie de operatori imagine, dar si la inzestrarea logistica a televiziunilor din judet.

In paralel, acesta era si profesor al Facultatii de Jurnalism din cadrul Centrului Universitar Nord – Baia Mare, predand studentilor arta imaginii, iar o parte din realizarile sale fotografice s-au regasit in cadrul unor expozitii dedicate.

„Gheorghe Dinu, remarcabil artist al imaginii fotografice de arta si de film, creator cunoscut si in domeniul televiziunii si a creatiei creatiei cinematografice” il defineste mesajul UAP – Maramures pe profesorul multor generatii de jurnalisti tv pe care i-a pregatit pe bancile facultatii si in orele de practica indelungata, relateaza Agerpres.loading...

Adauga un comentariu