National

Doliu în sistemul medical din România. Gențiana Berteșteanu, un fost medic dermatolog la Spitalul Județean de Urgență Slatina, a murit de coronavirus

Publicat: 19 oct. 2020
persoana in spital cu covid
cazuri de infectare cu COVID-19 în România în ultimele 24 de ore

Doliu în sistemul medical din România. Dr. Gențiana Berteșteanu, un fost medic dermatolog la Spitalul Județean de Urgență Slatina, de unde se pensionase în urmă cu doar câțiva ani, a murit după ce s-a infectat cu Covid-19.

Gențiana Berteșteanu a fost soția medicului orelist Alexandru Berteșteanu, părinții medicului orelist Șerban Berteșteanu, șeful secției ORL de la Spitalul Colțea din București.

Doliu în sistemul medical din România. Dr. Gențiana Berteșteanu a murit de coronavirus

Sistemul medical din Romania se confrunta cu încă o lovitura de proporții. După ce în ultima perioada au murit mai mulți medici din cauza virusului din China, din păcate a venit și rândul Dr. Gențiana Berteșteanu. Gențiana Berteșteanu era fiica unor reputați farmaciști slătineni și a făcut parte din garda veche a profesioniștilor din Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Și șefa Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Fetești a murit

Așa cum am spus și mai sus, medicii din spitale se confrunta cu coronavirusul, ei fiind în linia întâi. Pe lângă cazul doctorului Berteșteanu, ul alt caz avea să zguduie sistemul medical din Romania. Este vorba despre decesul șefei Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Fetești. Medicul Mioara Neagu a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. În vârstă de 48 de ani, aceasta nu avea alte boli. Ea a ajuns la Spitalul Colentina din Capitală în urmă cu aproximativ două săptămâni. Starea femeii la acel moment nu era una foarte bună. Ea a fost transferată la Terapie Intensivă, dar starea de sănătate i s-a degradat foarte repede, astfel că până la urma s-a ajuns la deces.

Familia este devastată de această veste, mai ales că nu se știa să aibă și alte boli, motiv pentru care soțul a cerut o experiză la Institutul Național de Medicină Legală.

Un alt reputat medic din Suceava a fost răpus de coronavirus

Pe lângă aceste doua cazuri în care doua cadre medicale și-au pierdut viață, amintim și cazul unui reputat medic din Suceava care a fost și acesta rapuus de coronavirus. Este vorba despre Cristian Irimie, şeful secţiei de Obstetrica-Ginecologie, de la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava. În trecut a ocupat şi funcţiile de direct al spitalului menţionat anterior, sefl al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, precum şi cea de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Doctorul Cristian Irimie a decedat în această dimineaţă, 19 octombrie. Suferea de câţiva ani de cancer de colon, dar moartea a survenit în urma unui infarct.

„Am aflat cu mare tristeţe vestea dispariţiei sale. Am avut o colaborare foarte bună, atât atunci cât a fost la spital, în calitate de ministru secretar de stat şi apoi consilier local. Ştiam de suferinţă să, a dus boala cu demnitate, a spus să nu mai contam pe el pentru un nou mandat, că se retrage din activitate.

A fost un bun doctor, profesionist, multe din realizările de la Spitalul Judeţean i se datorează şi lui. În calitate de consilier local a fost foarte conştiincios şi profesionist, trata cu toată seriozitatea problemele de pe ordinea de zi a Consiliului Local şi era o voce ascultată. Dumnezeu să-l ierte, este o mare pierdere pentru Suceava, Consiliul Local şi PNL. Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat primarul din Suceava, Ion Lungu.

12 medici au murit în Romania de la începutul pandemiei

În România, de când a început epidemia și până în prezent au murit 12 medici, iar peste 5.000 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus.

Pandemia de coronavirus face ravagii în România. Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au anunțat chiar acum câte persoane au fot descoperite infectate în ultimele 24 de ore. Și cifra celor care și-au pierdut viața este extrem de mare. Sunt decese COVID-19 pe bandă rulantă.

De asemenea, sunt probleme mari și la Terapie Intensivă, acolo unde medicii nu mai fac față. Pacienții în stare gravă sunt din ce în ce mai mulți.
Adauga un comentariu