Sport

Doliu în sportul românesc. A murit Petre Ivănescu, unul dintre cele mai mari nume ale handbalului românesc

Publicat: 02 apr. 2022
Petre Ivănescu a fost unul dintre cele mai mari nume ale handbalului românesc

Petre Ivănescu, unul dintre cele mai mari nume ale handbalului românesc, a murit, vineri, 1 aprilie 2022. Tristul anunț a fost făcut de CS Dinamo, pe pagina oficială de Facebook.

Petre Ivănescu s-a stins cu doar două săptămâni înainte de a împlini vârsta de 86 de ani. Acesta era stabilit de mai bine de 4 decenii în Germania, unde s-a făcut remarcat ca antrenor în Bundesliga și a luat titlul cu Gummersbach (1982 și 1983) și Tusem Essen (1986).

Una dintre cele mai mari reușite ale carierei sale extraordinare a însemnat și una dintre cele mai mari reușite ale sportului românesc. În 1965, Petre Ivănescu câștiga cu Dinamo Cupa Campionilor Europeni. Totodată, el mai are în palmares 13 titluri naționale cu formația din „Ștefan cel Mare”.

A murit Petre Ivănescu. Anunțul oficial al CS Dinamo

Alături de naționala României, fostul inter dreapta a reușit să câștige două titluri de campion mondial (1961 și 1964).

“HANDBAL. PETRE IVĂNESCU a atins stelele!

Veste grea primită în această seară: legendarul jucător și antrenor PETRE IVĂNESCU s-a stins din viață la Essen (Germania), cu două săptămâni înainte de a împlini 86 de ani. Handbalul românesc mai pierde astfel unul dintre campionii mondiali!

Născut pe 15 aprilie 1936 la București, Petre Ivănescu a fost unul dintre liderii primei mari generații de handbal în 7. Dublu campion mondial cu naționala României (1961 și 1964), Petre Ivănescu a câștigat cu Dinamo Cupa Campionilor Europeni în 1965, precum și 13 titluri naționale. S-a consacrat pe postul de inter dreapta, deși era jucător de mâna dreaptă.

De mai bine de 40 de ani era stabilit în Germania, unde a făcut carieră ca antrenor. A antrenat la nivelul Bundesligii peste 30 de ani, timp în care a câștigat, printre altele, titlul cu Gummersbach în 1982 și 1983 și cu Tusem Essen (1986).

În 2020, înainte de Anul Nou și-a lansat autobiografia – „Am vrut să ating Stele” -, un volum de 267 de pagini, cu povești absolut fascinante, care definesc și o parte importantă din istoria handbalului românesc.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis CS Dinamo pe pagina sa de Facebook.
Adauga un comentariu