Scena artistica din Romania

Doliu in teatrul romanesc! A incetat din viata celebra actrita Florina Luican

Publicat: 12 mart. 2019

Este zi de doliu in lumea teatrului romanesc! Cunoscuta si indragita actrita Florin Luican a incetat din viata cu doar cateva zile inainte de a implini varsta de 74 de ani.

A incetat din viata cunoscuta actrita Florina Luican! Artista urma sa implineasca, peste numai cateva zile, varsta de 74 de ani. Anuntul trist a fost facut de catre UNITER. Florina Luican a pasit pe scena Teatrului „Ion Creanga”, la cinci ani de la absolvirea Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti, in anul 1968, scrie antena3.ro.

Florina Luican a profesat vreme de 44 de ani la teatrul „Ion Creanga” si a avut numeroase roluri celebre, de-a lungul timpului.

Imparateasa in Harap Alb, dramatizarea si regia Cornel Todea, 2005; Emma Micawber in David Copperfield, dramatizarea Max Maurey, regia Cornel Todea, 2005; Zana cea rea din Tara Minunilor in Pinocchio, dramatizarea si regia Cornel Todea, 2003; Cioroiul in Craiasa Zapezii, dramatizarea Monica Patriciu, regia Boris Petroff, 2000; Safta in Sanziana si Pepelea, regia Mihai Manolescu, 1998; Maxenia in Cele doua privighetori, regia Sabin Popescu, 1996; Vrajitoarea Bess, Sir François in Peripetiile vrajitoarei Meg, regia Elliott Swift si Cornel Todea, 1996; Mama in Matilda, dramatizarea Alexandru Plescan, regia Thomas de Mallet Burges, 1993 si multe altele.loading...

Adauga un comentariu