Actualitate

Doliu in teatrul romanesc. Inca un mare actor care ne paraseste

Publicat: 17 ian. 2016

Actorul Theodor Danetti a murit la varsta de 90 de ani, conform Uniunii Teatrale din Romania. In cei 61 de ani de cariera, a jucat in nenumarate piese de teatru si filme, alaturi de nume mari ale scenei romanesti.

Actorul Theodor Danetti s-a stins din viata la 90 de ani. Inmormantarea a avut loc duminica, 17 ianuarie, la ora 12.30, la Cimitirul Evreiesc de rit sefard, conform UNITER.

Danetti s-a nascut in 1926 in orasul Corabia, a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale Bucuresti" si a debutat la Teatrul de Stat din Baia Mare. Vreme de zece ani (1965-1975) a fost angajat al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamt si apoi a venit in Bucuresti, la Teatrul Bulandra si la Teatrul Evreiesc de Stat.

Venirea la Bucuresti l-a apropiat si de lumea filmului, in care a avut peste 40 de roluri.

A lucrat cu Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Tatiana Iekel, Marcel Iures, Vlad Ivanov, Maia Morgenstern, cu Stefan Iordache, Gheorghe Dinica, Adrian Pintea, Gheorghe Cozorici, Lucian Pintilie, Sergiu Nicolaescu, Ion Cojar si multe alte nume importante ale teatrului si filmului romanesc.loading...

Adauga un comentariu