Din lumea filmului

Doliu la Hollywood! Actrita Doris Day s-a stins din viata

Publicat: 14 mai 2019
3

Doris Day, o mare actrita de la Hollywood a murit. Avea 97 de ani.

Doris Day, actrita, cantareata si activist pentru drepturile animalelor, a murit la varsta de 97 de ani.

Pe numele ei real Doris Mary Ann Kappelhoff, vedeta de la Hollywood s-a nascut in Cincinnati, Ohio si a cunoscut celebritatea dupa ce a jucat roluri importante in mai multe musicaluri si comedii romantice, printre care si filmul Pillow Talk lansat in 1959. Mai mult, ea a avut o cariera muzicala de exceptie si a scos 29 de albume.

S-a nascut in Statele Unite ale Americii, dar parintii ei erau, de fapt, din Germania. Se mutasera peste ocean sperand sa-i ofere o viata mai buna fiicei lor. In anul 1946 Doris Day a ajuns cea mai bine platita cantareata din lume, dupa ce una dintre melodiile cantate de ea s-a bucurat de un succes neasteptat.

Doris Day a avut o cariera stralucita

Cariera cinemtografica a inceput sa ia avant in anul 1948, cand a jucat in musicalul High Seas. Actrita nu a fost prima lor optiune, dar Betty Hutton, cea aleasa initial a ramas insarcinata, oferindu-i lui Doris Day o oportunitate uriasa. Publicul a iubit-o din porima clipa, asa ca a jucat roluri importante in mai multe comedii romantice de tip musical.

A fost casatorita de patru ori si si-a dedicat ultimii ani din viata ocupandu-se de fundatia care proteja drepturile animalelor si care ii porta numele.

Adauga un comentariu