Magazin

Doliu la Hollywood. Un mare actor a murit subit

Publicat: 26 mart. 2016
1

Actorul de comedie si umoristul american Garry Shandling, care a fost una din vedetele emisiunii ”The Larry Sanders Show” si a propriului sau sitcom ”It’s Garry Shandling’s Show”, a murit subit joi, la Los Angeles, la varsta de 66 ani.

Shandling a murit la spital dupa ce a suferit acasa o „urgenta medicala„, a carei natura nu a fost precizata, a declarat un purtator de cuvant al politiei din Los Angeles revistei ‘Variety’, specializata in industria de divertisment, relateaza AFP si DPA.

Potrivit site-ului de informatii despre celebritati ‘TMZ’, actorul a murit din cauza unei crize cardiace.

Originar din Chicago, Shandling era cunoscut pentru satira lui interpretata in maniera inexpresiva in genuri de televiziune consacrate, cum ar fi sitcomurile si talk-show-urile difuzate seara tarziu.

Actorul a cunoscut faima cu ”It’s Garry Shandling’s Show”, parodie a unui „talk-show” fictiv difuzat intre 1986 si 1990 si care i-a adus o nominalizare la premiile Emmy. Cu toate acestea, performantele sale din ”The Larry Sanders Show”, difuzat pe HBO intre 1992 si 1998, au avut impactul cel mai puternic asupra comediei de televiziune. El a primit 17 nominalizari la premiile Emmy pentru aceasta emisiune, in calitate de actor sau scenarist, si a castigat unul, impartit cu Peter Tolan, in 1998, pentru textele sale umoristice.

A gazduit Premiile Grammy si Emmy de cinci ori intre 1990 si 2004 si, potrivit relatarilor, a refuzat o oferta de a-l inlocui pe David Letterman ca gazda a talk-show-lui ”Late Night”.

Colegi ai sai comendianti i-au deplans moartea pe social media, scenaristul Ricky Gervais numindu-l „unul dintre cei mai influenti comici ai unei generatii”.
Adauga un comentariu