Local

Doliu la IPJ Iași. Generalul Teodor Zaharia a decedat. Când va avea loc înmormântarea

Publicat: 04 mai 2021
Generalul de Poliţie Iaşi, Teodor Zaharia, a decedat. Acesta a fost unul dintre cei mai importanți șefi ai Inspectoratului de Poliție Județean Iași

Generalul de Poliţie Iaşi, Teodor Zaharia, a decedat. Acesta a fost unul dintre cei mai importanți șefi ai Inspectoratului de Poliție Județean Iași. De asemenea, s-a aflat la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Iași în perioada anilor 1993 -1997. În anul 1996 Teodor Zaharia a fost înaintat la gradul de general de brigadă, iar la începutul anului 1997 acesta a fost numit în funcția de ministrul secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ca ministru secretar de stat, generalul Teodor Zaharia a avut o implicație deosebită în reformarea Poliției Române, în anul 1998 acesta fiind înaintat la gradul de general de divizie (general maior n.r.).

Nu îl ultimul rând, Teodor Zaharia a fost direct implicat și a coordonat stoparea evenimentelor prilejuite de mineriada din 1999. La începutul anilor 2000 generalul de divizie Teodor Zaharia s-a pensionat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și s-a retras în municipiul Iași unde și-a petrecut ultimii ani din viață.

Generalul va fi înmormântat sâmbătă la Biserica Adormirea Maicii Domnului şi Cuvioasa Teodora de la Sihla

Trupul neînsuflețit al generalului de poliţie ieşean va fi depus la Biserica Adormirea Maicii Domnului și Cuvioasa Teodora de la Sihla, mâine 5 mai 2021, de la ora 12.00.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, la acelaşi lăcaş de cult, la ora 11.00. Cortegiul funerar se va deplasa la Cimitirul Galata unde va avea loc înmormântarea.

Comentarii
Adauga un comentariu