National

DOLIU NATIONAL! A MURIT actorul Teatrului National Bogdan Musatescu

Publicat: 03 ian. 2017
1

Actorul Teatrului National Bucuresti Bogdan Musatescu, fiul dramaturgului si umoristului Tudor Musatescu, a murit, a anuntat actorul Mihai Malaimare, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.
„Anul incepe rau, cu moartea colegului meu de National, Bogdan Musatescu, un om de o rara frumusete sufleteasca, om care a indurat cu o extraordinara demnitate povara celebritatii numelui sau si care a castigat batalia pe care a dus-o permanent cu sine. Intr-o echipa de tineri cum eram noi la National, Bobi facea legatura dintre generatii si dintre noi insine. Sa-l aiba Dumnezeu in grija sa!”, a scris actorul pe pagina de socializare.
Si actorul Eugen Cristea si-a exprimat parerea de rau intr-un comentariu la postarea lui Mihai Malaimare.
„Este actorul si inegalabilul prieten care m-a intampinat in cabina Nationalului in 1981, la debut. E primul care m-a condus pe scena in neuitatul spectacol ‘Gimnastica sentimentala’. Am jucat alaturi de Bogdan in nenumarate productii ale TNB. Un om de o rara si aleasa frumusete sufleteasca. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a spus actorul.
Pe site-ul Teatrului National se precizeaza ca inmormantarea artistului va avea loc pe 5 ianuarie, la cimitirul Bellu. Sicriul cu trupul neinsufletit al actorului se afla depus la capela Cimitirului Bellu.
Conform biografiei prezentata pe site-ul Teatrului National, primul rol al lui Bogdan Musatescu a fost Pajul, din spectacolul „Maria Stuart” de Friedrich Schiller, in regia Miron Nicolescu, in anul 1964, urmat de roluri in spectacole semnate de Sica Alexandrescu, Moni Ghelerter, Horea Popescu, Radu Penciulescu, Ion Cojar, Grigore Gonta, Victor Ioan Frunza, Felix Alexa. El a mai avut si alte roluri in teatru radiofonic si in televiziune. A fost, de asemenea, asistent de regie, in 1983, la spectacole regizate de Grigore Gonta si Mihai Berechet.

Adauga un comentariu