National

DOLIU NATIONAL pentru romanii decedati in cutremurul din Italia

Publicat: 02 sept. 2016
1
Guvernul a declarat 2 septembrie ca zi de doliu national pentru romanii decedati in cutremurul din Italia, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Executivului, Liviu Iolu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria. Un numar de 11 romani au murit in cutremurul din Italia. Trupurile neinsufletite a 7 romani au fost aduse marti in tara, iar un al optulea va ajunge joi. Pentru ceilalti romani care au murit in seism, rudele au optat pentru inmormantarea in Italia.
In ziua de doliu national, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale au obligatia arborarii drapelului Romaniei in berna. Drapelul Romaniei in berna se mai arboreaza la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant de orice grad, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele pentru trecerea frontierei, precum si in aeroporturi, porturi, gari si autogari, ca pavilion pe navele de orice fel si pe alte ambarcatiuni ce navigheaza sub pavilion romanesc.
Aceeasi obligatie revine si persoanelor fizice, daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta. Totodata, posturile nationale de radio si televiziune, precum si institutiile de cultura isi vor adapta programul in mod corespunzator.
Adauga un comentariu