International

Doliu uriaș la Casa Albă. Robert, fratele lui Donald Trump, a murit

Publicat: 16 aug. 2020
Doliu uriaș la Casa Albă. Robert, fratele lui Donald Trump, a murit
Doliu uriaș la Casa Albă. Fratele lui Donald Trump a murit

Doliu uriaș la Casa Albă. Robert Trump, fratele mai mic al preşedintelui Donald Trump, a încetat din viaţă la vârsta de 71 de ani, relatează CNN.

Robert Trump, fratele președintelui SUA, a murit

Fratele președintelui Statelor Unite ale Americii, Robert Trump, a murit sâmbătă, 15 august 2020, la un spital din New York. Șeful de la Casa Albă a făcut anunțul.

”Minunatul meu frate Robert a murit în această noapte. Nu a fost doar fratele meu, ci şi cel mai bun prieten al meu. Ne va lipsi enorm, dar ne vom întâlni din nou. Amintirea lui va trăi mai departe în inima mea pentru totdeauna. Robert, te iubesc. Odihneşte-te în pace”, a fost mesajul preşedintelui american.

Președintele Donald Trump este aşteptat să participe la funeraliile fratelui său. Pentru moment nu sunt puse la dispoziție detalii. Potrivit CNN, o sursă apropiată situaţiei a precizat faptul că preşedintele a dictat personal declaraţia transmisă de Casa Albă cu referire la fratele său.
„Unchiule Robert, te iubim. Eşti prezent în inimile şi în rugăciunile noastre”, a scris pe Twitter Ivanka Trump.
Donald Trump şi-a vizitat fratele cu puțin timp înainte să treacă la cele veșnice, internat la New York-Presbyterian Hospital din Manhattan.
Se știa faptul că Robert era bolnav de foarte multe luni. Bărbatul era spitalizat la Weil Cornell din New York și conform primelor informații se crede că ar fi suferit o sângerare cerebrală din cauza unei căzături care i-a fost fatală.
Robert Trump este cel mai mic dintre cei cinci copii pe care i-au avut Fred și Mary Anne Trump. Donald Trump a avut doi frați și două surori. Acum patru ani, Robert a fost un mare susținător al intrării fratelui său mai mare în cursa pentru Casa Albă.

Director executiv al Organizației Trump

Președintele Trump era cu aproximativ trei ani de zile mai mare decât Robert. Fratele șefului de la Casa Albă a fost dezvoltator imobiliar și director executiv al Organizației Trump.

Vineri, 15 august 2020, Donald Trump își vizitase fratele în spital, nu a spus de ce suferă, dar a confirmat că este în stare gravă.

”Am un frate minunat, avem de mult timp o relație extraordinară, din prima zi. Asta a fost cu mult timp în urmă. Este în spital acum. Sper să se facă bine, dar se simte rău, trece prin momente grele acum”, a declarat vineri președintele.

Mai apoi, președintele SUA s-a deplasat la un miting electoral, unde l-a menționat din nou pe Robert, vorbind de această dată despre el la trecut:

”Vreau să aduc un omagiu unui tip cu adevărat valoros, pe care îl iubesc. V-a respectat”.Robert Trump mai fusese internat și în luna iunie a acestui an, într-o unitate de Anestezie și Terapie Intensivă din capitala newyorkeză, vreme de mai bine de o săptămână.

El era cel mai mic dintre cei cinci copii pe care i-au avut Fred și Mary Anne Trump: Robert Trump, Donald Trump, Fred Trump Jr., Maryanne Trump Barry și Elizabeth Trump Grau.

Robert Trump se căsătorise în luna martie cu Ann Marie Pallan. Divorțase de prima sa soție, Blaine, în anul 2007, după o căsnicie de 23 de ani.

Comentarii
  • TOTUSI, II DORESC SUCCESC DEMOCRATULUI… MIE-MI PLACE TRUMP, DAR ESTE DOAR UN OM DE AFACERI. DORESTE CA USA-ul SA NU CADA ECONOMIC. DAR, TREBUIE SA SE GANDEASCA SI LA OAMENI. II OMOARA ? STATUL LE DA AJUTOARE, SA IASA DIN CRIZA, DIN MOLIMA ? ESTE FOARTE GREU , PENTRU ORICINE. TREBUIE UN OM INTELIGENT, , CHIAR MAI MULTI SAU FOARTE MULTI… LA FEL PENTRU ROMANIA. USOR ESTE PENTRU PSD SA CRITICE. MA GANDESC CU GROAZA , DACA INCA MAI ERA VIORICA DANCILA, PRIM MINISTRUL NOSTRU ?

  • D-l Trump este un presedinte foarte popular. In ciuda a ce spune d-l de mai sus se dau ajutoare substantiale pentru familiile defavorizate, s-a gandit sigur la americanii sai carora le este foarte devotat dar nu e simplu sa conduci America cu 50 de state . D-l Trump nu suporta ca America sa fie ingenunchiata si are dreptate ca finantarile uriase vin din America de ex ptr NATO si multe altele, este un diplomat deschis nu e ca Putin care zace mereu pe un butoi de pulbere, tace si face. In plus, a facut multe pentru America in timpul mandatului sau pe cand cel dinaintea sa nu a facut nimic. Lovita crunt de pandemia chinezeasca America nu trebuie sa cada economic, o prabusire a Americii ar avea consecinte dramatice si pentru Europa si pentru multe alte tari. Trump are dreptate si cu tik tok si multe altele este un diplomat inteligent , un luptator si foarte popular dar lumea apreciaza dupa ce nu va mai fi presedinte ca asa e lumea.

Adauga un comentariu