Actualitate

Domeniul de la Breazu al celui mai bine platit profesor din UMF Iasi. Asta este una dintre proprietati – FOTO

Publicat: 01 apr. 2015

@ Veniturile incasate anual de acest profesor de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi il claseaza printre primii angajati din institutia de invatamant cu cele mai mari salarii @ La acesti bani se adauga alte sume dobandite din activitati desfasurate la alte institutii

Incaseaza cel mai mare salariu de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa din Iasi. Intr-un singur an a obtinut suma de 200.455 lei, numai din leafa de cadru didactic. In afara salariului de baza, prof. dr. Dragos Pieptu a incasat tot pe parcursul unui an de zile inca 99.333 lei. De aproape doua luni de zile, prof. dr. Dragos Pieptu este rectorul Universitatii de Medicina, dupa ce prof. dr. Vasile Astarastoae, condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, si-a dat demisia.

Cele peste doua miliarde lei primite intr-un singur an de la UMF Iasi sunt din perioada in care era prorector cu strategia institutionala, evaluare academica si relatii cu organizatiile studentesti, sindicale, ONG-uri si comunitatea locala. Pe langa leafa de la UMF Iasi, tot in perioada in care era prorector a obtinut venituri si de la Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar, UMF Carol Davila Bucuresti, EUFISCDI Bucuresti, suma totala fiind de 5.142 lei.

De asemenea, actualul rector de la UMF a mai obtinut bani si din salariul de la Institutul Regional de Oncologie din Iasi. Prof. dr. Dragos Pieptu isi dezvolta un domeniu in satul Breazu din comuna ieseana Rediu, aflata in imediata vecinatate a Copoului. Aici detine un teren de 1000 metri patrati unde a construit deja o casuta, fiind pregatit terenul unde urmeaza sa ridice o alta locuinta. Pe garajul de la intrarea pe proprietate exista o placuta pe care scrie «Interne – Chirurgie». Poate intentioneaza sa deschida o clinica de chirurgie plastica, specialitatea de baza a rectorului. Pe langa domeniul de la Breazu, prof. dr. Dragos Pieptu urmeaza sa investeasca si pe proprietatea pe care o detine in localitatea ieseana Valea Lupului. In localitatea respectiva a achizitionat un teren cu o suprafata de 2500 metri patrati. Familia are un apartament in municipiul Iasi pe strada Aurora, in Copou, si un spatiu comercial de 99 metri patrati. Sotia rectorului, dr. Svetlana Pieptu, este medic orelist in municipiul Iasi si detine un cabinet medical individual pe strada Primaverii. De asemenea, prof. dr. Dragos Pieptu are si un cabinet de chirurgie plastica, Mycomed, pe strada Sf. Lazar. Fiul, Vlad Pieptu, este medic rezident tot la chirurgie plastica.

Comentarii
 • Fato, NU vei fi rector nici intr-o mie de ani fiindca esti CEA MAI MARE CANALIE din umf si toti stiu asta, iar Generala si Farmacia nu te vor vota nici daca ii vei face pe toti academicieni. Dupa Astarastoae-Azoicai-Dorobat a venit randul lui Pieptu la balacarit prin hirtia asta de sters… pe jos… Tu! Ai facut o psihoza, cheltui bani aiurea, NU VEI FI RECTOR, Burlui va ramane cel mai tare decan si rector de la stomatologie, nu-l vei egala niciodata… doar in mirshavii, desi el este net mai rafinat… Tu esti o bruta proasta cu tone de bani de cheltuit… Asadar, lasa-i pe oameni in pace si nu-i mai baga in pushcarii si nu-i mai porcai prin ziare, ca e de pomana…

 • IN POLICLINICA ACEASTA DOCTORITA CHIAR DACA NU ESTI SURD EA TE TRIMITE SA-TI IEI APARAT .AM FOST SI EU LA EA ,EA STATEA DE VORBA SI MA CONSULTA ASISTENTA PANA I-AM ATRAS ATENTIA CA EU AM VENIT LA DOCTOR. DOMNILOR SANATAEA OAMENILOR E O O AFACERE MARE NECONTROLATA DE STATUL ROMAN S-AU IMBOGATIT MEDICII ,FARMACISTI ,POCHII SI NERUSINATII DE POLITICIENI .POCHII SI MEDICII CARE JURA LA INCEPEREA CARIERII CA NU VOR LUA SPAGA XSI VOR FI IN SLUJBA OMULUI ASTA MEDICII ,POCHII CA NU VOR IUBI ARGINTII SI VOR FI BARBATII UNEI SINGURE FEMEI CE FAC ?SI POCHII SI MEDICII AU FACUT O AFACERE DIN SUFERINTA OAMENILOR SI CUM IN TARA MEA VANDUTA DE JAVRELE DE POLITICIENI ESTE MULTA SUFERINTA AFACERA LE MERGE BINE .IL INTREB PE ACEST PIEPTU CUM TINE PIEPT SI LA UMF SI LA CELELALTE PUNCTE DE LUCRU CARE LE ARE CAND ZIUA ARE NUMAI 24 ORE SIMAI TREBUIE SA TE ODIHNESTI ?

 • acesti domni si doamne au descoperit ceva cu care omenirea a scapat de griji nu mai are nevoie de mincare bautura se pot teleporta unde si cind vrea fiecare ??????????????? daca da merita aceste salarii daca nu 100 de ani de puscarie e fff putin o rusine de tara unde fiecare fura de unde si cit poate fara frica nimic.

 • Acest oportunist, turnător la Securitate încă din liceu, stagiu militar TR, facultate – se poate dovedi cu acte CNSAS, a fost și este ușor de manevrat de gașca de interese de la conducerea UMF. Slab profesional, s-a orientat către pupincurism, fapt ce i-a permis accederea către scaune importante. E bine că și fiu-său are specialitatea lui tata, are ce învăța de la BOU!

  • Asa-i ca-i confortabil, piticanie Forna, sa te ascunzi in spatele unui pseudonim ca sa scrii toate porcariile din lume? Aflati, Vintililor ca nu are dosar la CNSAS, stie si BZI lucrul asta ca si ei au cerut date la CNSAS despre Cheptos… Las-o jos, copchil prost de Forna cu toate minciunile astea.

  • Bravo Danut, ai avut curajul sa spui lucrurilor pe nume. Ai ramas acelsi Danut Vintila. Orice plecare, are si revenire, cine stie…pentru cine are de inteles, sa mediteze

 • chemarea strabunilor …
  Un alt imbuibat. Numai cand il vezi ca e vax ca si om. 100 de mii, milioane, ce dracu pazeste statul, bine ca daca ai 20-30 de lei in casierie in plus te ia la intrebari. In ce fel de tara traim oare. Asta maine dimineata e de mitica. Daca l-ai auzi ca e implicat unul de asta in actiuni de binefacere. Sunt niste hamesiti si nesatui de bani. Cati oameni lucreaza pentru 800-1000 de lei pe luna si nu le ajunge ca sa ce? Sa tinem de astia, de al de cei de la ASF, 7 servicii de securitate. DOAMNE ca iti vine sa ii dai de toti peretii, atata nesimtire au!

 • Apropo de perioada liceului – ca tot s-a gasit cineva sa posteze niste porcarii pe tema asta. Am fost coleg de clasa cu Dragos Pieptu si nu am decat cuvinte de lauda la adresa lui. Cat despre articolul de fata, mi se pare o mare magarie, „marca” BZI, facuta la comanda! Se pare ca este destul de clar si la comanda cui!

Adauga un comentariu