International

Donald Trump a surprins comunitatea medicala. Ce a putut spune liderul de la Casa Alba despre rinichi

Publicat: 11 iul. 2019
1

Donald Trump a luat prin surprindere comunitatea medicala, dupa ce a spus ca ”rinichiul are un loc foarte special in inima”, relateaza The Guardian. El i-a laudat apasat pe specialisti miercuri, 10 iulie 2019 anuntand un plan guvernamental de lupta impotriva bolilor la rinichi. ”Ati muncit atat de dur la rinichi. Foarte special. Rinichiul are un loc foarte special in inima. Este un lucru incredibil”, a spus seful statului american. Aceasta declaratie probabil ca ii nedumireste pe multi, dat fiind ca rinichiul nu este tocmai in inima, comenteaza cotidianul britanic. Sectiunea ”Totul despre rinichi” de pe site-ul National Kidney Foundation spune ca rinichii – majoritatea oamenilor se nasc cu doi rinichi – ”se afla in partea inferioara a spatelui”. Inima, in schimb, explica ABC News, ”se afla in mijlocul pieptului, intre plamani. Ea se situeaza insa usor inspre stanga”, continua ziarul.

Donald Trump, discutie cu Emmanuel Macron despre programul nuclear iranian

Locatarul Casei Albe ar fi putut, in felul sau, sa fi subliniat importanta sanatatii rinichilor in randul americanilor, adauga ziarul. Punctele de vedere medicale ale lui Trump merita insa sa fie luate in considerare, avand in vedere ca nu este strain de probleme de sanatate, comenteaza The Guardian.
Presedintele a avut o exostoza, o excrecenta osoasa traumatica, la ambele calcaie, in timpul Razboiului din Vietnam si a scapat astfel de serviciul militar, scrie ziarul. In 2016, Trump a spus ca s-a vindecat de exostoza.

Adauga un comentariu